notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Régióspecifikus szakképzési támogatásra lehet pályázni

hirdetes

Régióspecifikus szakképzési támogatásra lehet pályázni

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Pályázat útján 2007 végéig több mint másfélmilliárd forintot fordítanak a régiók szakképzési igényeit figyelembe vevõ oktatásra. A képzésekre egyénenként legfeljebb 250 ezer forint támogatás lehet igényelni.

ISO 9001, ISO 14001, ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Régióspecifikus szakképzési támogatásra lehet pályázni (ROP)

A Regionális-fejlesztés Operatív Program (ROP) régióspecifikus szakképzési és továbbképzési központi programjának képzési listáját kedden teszi közzé a Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság (VÁTI) - jelentették be hétfõn.


A 2 milliárd forintos program keretében pályázat útján 1 milliárd 670 millió forint fordítható a régiók szakképzési igényeit figyelembe vevõ oktatásra 2007. végéig. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) már korábban felmérte és folyamatosan figyelemmel kíséri a régiók munkaerõpiacának szakképzési igényét, ez alapján jelentkezhettek a képzõintézetek ajánlataikkal.

hirdetes

Mintegy 100 képzésre jelentkezhetnek

November 29-tõl 31 képzõintézet mintegy 100 képzésére jelentkezhetnek elsõsorban a mikro-, kis- és középvállalkozások alkalmazottai, maguk a vállalkozások, önfoglalkoztatók, segítõ családtagok, falusi vendéglátók. A listán szereplõ képzésekre a képzési díj 60, illetve 80 százalékára, egyénenként legfeljebb 250 ezer forint támogatást igényelhetnek az érintettek.

 
Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelõs tárca nélküli miniszter hangsúlyozta, hogy a fejlesztések egyre fontosabb eleme a humánerõforrás. A miniszter szólt arról, hogy az EU strukturális alapjainak felhasználása jó ütemben halad.


A Nemzeti Fejlesztési Hivatal honlapján közzétett adatok szerint a Nemzeti Fejlesztési Terv pályázataira 29 630 pályázatot adtak be, támogató döntés született 11 955 pályázatról 551,8 milliárd forint értékben.

hirdetes

 
Kordás László, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium államtitkára elmondta, hogy a kormány a foglalkoztatás bõvítésére kiemelt hangsúlyt helyez. Jövõre a felnõttképzések támogatásra hazai és európai uniós forrásból jelentõs összeget fordíthatnak.


Figyelemmel kísérik a munkaerõpiac igyényeit
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a gazdasági szereplõk bevonásának fontosságát hangsúlyozta a különbözõ területeken. Elhangzott, hogy a kamara a régiók munkaerõpiaci igényeit folyamatosan figyelemmel kíséri, és ennek alapján tesz javaslatot a képzési lista változtatására. Számítások szerint 2005-2007. között ötezren vesznek részt a támogatott képzési programban, amely 1500-2000 kis- és középvállalkozást érint.
forrás: magyarország.hu

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

környezeti politika

környezeti politika Egy szervezet környezeti teljesítményére vonatkozó általános... Tovább

Oktatási és Kultirális Minisztérium

Tájékoztató az Otatási és Kulturális Minisztérium feladatairól   Az Oktatási és... Tovább

Tovább a lexikonra