notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

10+1 hasznos tanács étterem nyitásához, avagy így nyisd meg a saját éttermedet

Így nyisd meg saját éttermedet

VN
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

10+1 hasznos tanács saját étterem megnyitásához, és vezetéséhez

4. Tanács saját étterem nyitásához: Szerezz finanszírozást

Számítsd ki, hogy mennyi pénzre lesz szükséged éttermed megnyitásához illetve napi szintű fenntartásához. Ez alapján állítsd össze költségvetésedet.

 

Ez után számold össze, hogy mennyi pénzed van a nyitáshoz és ez alapján, hogy mennyire lesz még szükséged. Ne felejtsd el beleszámolni az esetleges engedélyek és egyéb dokumentumok árát is. Ha mindez megvan, keress befektetőket vagy végy fel kölcsönt éttermed megnyitásához és beindításához.

5. Tanács saját étterem nyitásához: Válassz helyet éttermednek és béreld ki azt

Éttermed elhelyezkedésének kiválasztásakor a következő szempontok a legfontosabbak:

•    Láthatóság és megközelíthetőség: Válassz olyan helyet, amelyet sokan láthatnak ha autóval vagy gyalog haladnak el a közelében. Fontos utánanézni, hogy milyen parkolási lehetőségek vannak a közelben.
•    A demográfiai csoportok: Járj utána, hogy a lakosság vevő lenne-e éttermed tervezett stílusára.

hirdetes
•    Az átlagkereset: Fontos, hogy az adott terület átlagos munkabére miatt ne legyen veszteséges az étterem. Tudd meg, hogy milyen átlagkeresetre számítanak a helyiek egy étteremben.
•    A verseny: Néhány közeli versenytárs segíthet a marketingben, de fontos, hogy kellő távolságra helyezd éttermedet más hasonló létesítményektől, hogy kellő méretű vendégkört tudj gyűjteni éttermed számára.

 

Ajánlott helybérlésben gondolkodni, mert jó eséllyel több lehetőséget találsz majd így.

 

hirdetes

6. Tanács saját étterem nyitásához: Szerezd meg a szükséges engedélyeket és licenceket

Egy étterem megnyitása elképesztően sok papírmunkával jár és temérdek engedélyt, licencet és más dokumentumot kell megszerezned hozzá. Nem árt, ha már az első pillanattól kezdve van melletted egy jogi tanácsadó, aki segít kitölteni ezeket és biztosítani, hogy semmilyen részlet ne kerülhesse el a figyelmedet.

 

7. Tanács saját étterem nyitásához: Keress felszerelés- és élelmiszer-beszállítót

Egy megbízható felszerelés- illetve egy élelmiszer-beszállító nélkülözhetetlen lesz éttermed sikereihez. Hasonlítsd össze az árakat és távolságokat, de az elsődleges szempont mindig a minőség és a megbízhatóság legyen.

 

8. Tanács saját étterem nyitásához: Tervezd meg éttermed elrendezését

Éttermed megtervezésekor komoly figyelmet kell fordítanod arra, hogy mit hová helyezel majd benne. Képzeld magadat vendégeid, felszolgálóid és más alkalmazottjaid cipőibe és nézd meg, hogy mi lenne a legoptimálisabb útvonal számukra az éttermedben való mozgáshoz. Ha az asztalok, pultok és egyéb alapvető elemek helye megvan, elkezdhetsz gondolkodni a dekoráción is.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 133

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek Ételek Gasztronómia Gazdaság

Szótár

minõségterv

dokumentum , amely elõírja, hogy kinek, mikor, milyen eljárásokat és ezekhez milyen... Tovább

az audit ügyfele

szervezet vagy személy, amely, vagy aki auditot kér Tovább

Tovább a lexikonra