notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Samsung legújabb innovációja az összecsukható okostelefon

hirdetes

A Samsung összecsukható okostelefonja

SzSz
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A Samsung bemutatta legújabb készülékét egy San Francisco-i rendezvényen. A készülék legnagyobb innovációja, hogy összehajtható. Ezt hogyan képzeljük el? 

Új Samsung összecsukható telefon

A Samsung új okostelefonját Infinity Flex kijelzőjével “a holnap okostelefon alapja”-nak nevezte. A vállalat hónpokon belül meg is kezdi a csúcskészülék gyártását. 

A telefon “kibontásakor” a készülék egy 7,3 hüvelykes (18,5 cm) méretű tablethez hasonlít. Zárt állapotban a készülék másik oldalán pedig egy külön “fedőlap” jelenik meg. 

A Samsung több mint öt éve teszteli ezt a koncepciót, miközben a Huawei-vel versenyzett, hogy először ők mutathassák be a készüléket.

A verseny vége az lett, hogy mindössze egy héttel ezelőtt egy kevésbé ismert márka, a Royole mutatta be első összecsukható okostelefonját.  

A Royole FlexPai-tól eltérően azonban a Samsung elhomályosította eszközének végső megjelenését. Az egész bemutató lényege az volt, hogy a következő időszakban megakadályozza versenytársai fejlesztéseit. 

A készülék bemutatása során a Samsung azt sem fedte fel, hogy hogyan kell fogni a telefont. Azonban kiderült, hogy a közeljövőben kiadott új készülék képes egyszerre három alkalmazást is futtatni.

hirdetes

A FlexPai-tól eltérően a Samsung készülék két oldala zárt állapotban fekszik. Ez annak a jele, hogy észrevétlen “szünetek” vannak a keretben, legalábbis a demonstrált prototípuson.


A Samsung okostelefonok szállítása 13,4% -kal alacsonyabb a júliusi és szeptemberi negyedévben, mint az előző év azonos időszakához képest, az IDC piackutató cég szerint.

Bár a szektor egésze 12 hónap alatt csökkent, a dél-koreai vállalat még mindig alulfejlett, piaci részesedése 22,1% -ról 20,3% -ra csökkent.

Az elemzők azt mondják, hogy egy rugalmas telefon képes megerősíteni a Samsung márkáját, és érdeklődést kelthet szélesebb eszközcsaládjában.

hirdetes

A telefon bemutatójáról készült teljes videó:

"Már voltak eddig is tömöríthető, forgatható, és még összecsukható telefonok." - kommentálta az IDC szakértője, Marta Pinto.

"A differenciálás rendkívül fontos: a Samsung okostelefonok értékesítései csökkennek, mivel komoly versenyben vannak a Huawei-el és más kínai márkákkal. Ha új és igazán érdekes eszközt hoz piacra a vállalat, akkor esélye lehet arra, hogy újra lendületbe kerüljön és visszatérjen a növekedéshez."

A Google az Android programozók számára is saját fejlesztői rendezvényt tart. A Google egyik műszaki vezetője bejelentette, hogy hamarosan további támogatást nyújtanak az operációs rendszer számára, hogy más gyártók számára is lehetővé tegyék a saját összehajtható telefonkészülékek gyártását. 

Forrás: BBC

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Külügyminisztérium

A Külügyminisztérium Alapító Okirata Eredeti alapító okirat hiányában (a... Tovább

Google Wave

Mi is a Google Wave? A Google Wave egy új online eszköz, amellyel real-time, azaz valós idejű... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Technológia