notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Firefox kiterjesztések - SEO eszközök

hirdetes

Firefox kiterjesztések - SEO eszközök

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Internet-marketinggel, és SEO-val foglalkozó szakemberek számára, vagy a téma iránt érdeklõdõknek, szeretnék bemutatni két olyan Firefox böngészõhöz tartozó kiterjesztést, amivel informálódhatunk az adott oldalról, elemezhetjük azokat.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

 

SEO QuakeEgy újabb hasznos Firefox kiterjesztés kerül most bemutatásra, ez pedig a címben is szereplõ SeoQuake. Leginkább azok számára lehet fontos, akik keresõoptimalizálással, internet marketinggel foglalkoznak, de persze bárki számára hasznos információkat nyújtanak a honlapokról.

Telepítése egyszerû ugyanúgy mint bármely egyéb kiterjesztésé, letölthetõ
<a href="https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/downloads/file/18536/seoquake-2.0.5-fx.xpi" title="SeoQuake"> errõl</a> a címrõl.
Telepítés után testreszabhatjuk, a kinézetét, azt hogy milyen információkat jelenítsen meg. Ezeket az értékeket, elmenthetjük, összehasonlíthatjuk. Miután újraindítottuk a Firefoxot, és megnyitunk egy weboldalt, akkor a böngészõ eszköztár alatt jeleníti meg az információkat.
Láthatjuk oldalunk PageRank, Google Index, értékét. Mellette kap helyet a Yahoo links  és linkdomain, majd az MSN index és az Alexa Page Rank. Megtudhatjuk hogy mióta létezik az adott honlap, lekérhetjük a domainhez tartozó úgynevezett "whois" információkat, ami többek között kilistázza az oldal meta információit, mennyi kép, link van az oldalon, mikor készült az oldal, ki a tulajdonosa, mi az IP címe stb.
Láthatjuk a <a href="">delicious</a> linkemgosztó oldalon hány aloldalunkat tették be kedvenceik közé.

hirdetes
A Denisty gombra kattitnva egy külön oldalon megjelennek a honlapon szereplõ szavak, amiket rangsorol elõfordulási sorrendben, a kulcsszavakból cimkéket készít a jobb oszlopban, ahol betûméret nagyság szerint rangsorolja õket.
Majd ezen gomb mellett számmal jelzi azt hogy hány link mutat az aktuális lapra, és onnan mennyi mutat egyéb oldalkra (Internal links, External links).

Testre is szbhatjuk a SeoQukae-et, az Eszközök/SeoQuake/Preferences menüpontban.
A Parameters oldalon a fentebb említett információk mellett más adatokat is megjeleníthetünk, pl Google Cachedate, robots.txt tartalmat, a <a href="http://digg.com/" title="Digg">Digg</a> linkmegosztó oldalt hasonlókép mint a delicious-nél.
A Plugins oldalon kapcsolhatjuk be a kiterjesztéshez kapcsolódó plugineket. Engedélyezhetjük, tilthatjuk õket. A Seobar opciónál lehetõségünk van megadni hogy hol helyezkedjen el, és mikor töltõdjön be a eszköztárunk. CSS segítségével a kinézetét mindenre vonatkozóan.
Az Advandvanced alatt beállíthatjuk, hogy használja-e a böngészõ gyorsítótárát (cache), vagy mindig letöltse az aktuális adatot. Lehetõségünk van elmenteni a kapott információkat, amit itt tudunk beállítani hogy hova és milyen formátumban tegye.

Search StatusHa valakinek sok ez az információ és nincs ideje testreszabni a SeoQuaket, akkor választhat egy szolidabb kiterjesztést is ami letölthetõ
<a href="https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/downloads/file/18666/searchstatus-1.21-fx+fl.xpi">innen</a>.

hirdetes
A Search Status, a Google Page Rank-et az Alexa Page Rank-et, és az összesített Rank adatait jeleníti meg.
Az Eszközök/Kiegészítõk/SearcStatus menünél van lehetõségünk beállítani a kiterjesztést.  
Jóval szerényebb a fentebb bemutatott SeoQuake-nél. Az elsõ fülön az elhelyezkedését a böngészõablakban állíthatjuk be, azt hogy új fülön jelenítse meg az adatokat, és hogy szeretnénk-e látni az Alexa kapcsolódó linkjeit az adott honlaphoz kapcsolódóan.
A Privacy fülön beállítható, milyen oldalakat hagyjon figyelmen kívül, miket ne vizsgáljon.
Majd az external fülön, megadhatjuk hogy a whois adatokat melyik kiszolgálótól szerezze be.

Mint látjuk a SeoQuake komplexebb, a Search Status kiterjesztés pedig az egyszerûsített, kisebb kiterjesztés. Mindenki eldönthei hogy mennyi adatra van szüksége, mit szeretne tudni a vizsgált weblappal kapcsolatban. Természetesen vannak ezen két kiterjesztésen kívül, más SEO-val kapcsolatos eszközök a mozilla firefox böngészõhöz, amit megtekinthetünk a <a href="https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/browse/type:1/cat:13">mozilla</a> ehhez kapcsolódó oldalán.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

újramunkálás

tevékenység egy nem megfelelõ terméken, hogy az teljesítse a követelményeket ... Tovább

hozzárendelhető költség

Az a költség, amelynek felmerülése elkerülhető lehetne, ha a termék, funkció, vagy folyamat... Tovább

Tovább a lexikonra