notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Keresőoptimalizálási hibák webhelyed átalakítása során.

hirdetes

SEO-gyilkos hibák webhelyed átalakítása során

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egy stabil, jól működő webhely manapság nélkülözhetetlen marketingeszköz egy valamirevaló cég számára: itt ismerkedhetnek meg a felhasználók a cég kínálatával és profiljával, itt történik a konverziók nagy része, és így tovább. Ahhoz azonban, hogy egy webhely versenyképes maradhasson folyamatos karbantartást igényel, és az új trendek, technológiák és elvárások megjelenésével időnként komplett átalakítására is szükség lehet.

SEO hibák

Egy webhely-átalakítás során rengeteg dologra kell odafigyelni, így sok a hibalehetőség is, különösen keresőoptimalizálás, azaz SEO szempontjából. Ha figyelmetlen vagy, akkor tartalmaid kihullhatnak keresőmotorok legmagasabbra értékelt oldalai közül, a nagyobb hibák pedig akár büntetést is vonhatnak maguk után.

Cikkünkkel segíteni szeretnénk mindazoknak, akik egy problémamentes webhely-átalakításon törik a fejüket – íme a leggyakoribb hibák, és hogy hogyan előzheted meg őket!

Indexelhetővé tetted a fejlesztői környezetet a keresőmotorok számára


A fejlesztési fázist mindenki sajátosan kezeli, ahogyan neki kényelmes. Vannak, akik létrehoznak egy alkönyvtárat a domainen, és abban dolgoznak, vagy egy teljesen különálló domainre helyezik tesztoldalaikat, és vannak olyan webfejlesztők is, akik olyan gondosan elrejtik projektjeiket, hogy azokra még egy nemzeti hírszerzési titkosszolgálat sem találna rá.

hirdetes

Az utóbbi példa kicsit extrémnek tűnhet, de valójában ők csinálják jól, ugyanis ha SEO-ról van szó, akkor nem lehet elég óvatos az ember. De miért? Nos, mint azt bizonyára te is tudod, a keresőmotorok úgy térképezik fel a webhelyeket (lényegében az egész internetet), hogy hivatkozásokat követnek oldalról-oldalra haladva, és ezen oldalak tartalmait helyezik el az indexükben.

Habár vannak módszerek arra (például a robots.txt fájl használata), hogy bizonyos oldalak indexelését megtiltsd a keresőmotoroknak, időnként minden igyekezeted ellenére is megtörténik ez, és még olyan oldalak is bekerülhetnek az adatbázisukba, amelyeknek nem lenne szabad. Ez súlyos problémákat okozhat, hiszen előfordulhat, hogy egy oldalnak két verziója is indexelésre kerül, és ezt a keresőmotorok duplikált tartalomnak tekinthetik.

hirdetes

Mi tehát a megoldás? Először is egy olyan URL-t használj a teszteléshez, amelyet még sosem használtál élő webhelyen (lehetőség szerint olyan URL-t érdemes választani, amit soha senki nem használt). Ezzel elkerülheted, hogy sehol ne legyen olyan hivatkozás az interneten, ami rá mutat, így a keresőmotorok nem ugorhatnak rá máshonnan linkeket követve. Ezen kívül a robots-txt fájllal is tiltsd ki a robotokat, és készíts egy üres indexoldalt, hogy a többi könyvtár ne látszódjon.

Ha extra óvatos szeretnél lenni, akkor jelszóval is levédheted a projektet, de erre valószínűleg nem lesz szükség – ártani nem árthat, ez a te döntésed.

Ha mindez megvan, akkor elkezdheted létrehozni a webhelyeket az alkönyvtárakon belül.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

objektív bizonyíték

valaminek a meglétét, vagy igaz voltát alátámasztó adatok ... Tovább

Azbeszt-gumi tömítőlemez

 Azbeszt-gumi tömítőlemez, tömítőanyag (IT lemez): az IT-lemezeket úgy készítik, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek