notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan lehet egy weblapot több nyelven is jól szerepeltetni a Google keresőbe?

hirdetes

SES (Search Engine Strategies) konferencia – London

Bödör Ferenc programozó
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Februárban került sor a SES konferenciára, mely a keresőmodulokat fejlesztő és keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberek éves találkozójára. A Londonban megrendezett konferencia három napig tartott és lehetőséget adott kicsiknek és nagyoknak egyaránt arra, hogy feltegyék kérdéseiket illetve, hogy részt vegyenek a legnépszerűbb keresők (mint pl.: a google) fejlesztőinek előadásain.

A konferencián számos érdekes kérdés került megvitatásra. Aki a helyszínen kimaradt az bekapcsolódhat a vitába, ami a neten továbbra is folytatódik itt!

Kedvcsináló az elhangzott kérdésekből:

Miért küldjek be sitemap-et ha oldalam amúgy is jó helyen szerepel a keresőkbe?

Sitemap beküldése a Google Webmaster Tools-ba minden weblap hasznára válhat. Egyrészt a sitmap segíti a keresőnek feltérképezni az adott weblap szerkezetét értelmezni annak tartalmát így pontosítva a keresések hatékonyságát.

Továbbá a beküldött sitmap alapján a Google Webmaster Tools rengetek támogatást nyújt a webmastereknek és a SEO szakembereknek abban, hogyan fejlesszék az adott oldalt és milyen stratégiával kerülhetnek előbbre a keresőkben. A Sitemapban szereplő URL-ek indexstatisztikája is nyomon követhető, illetve a weblap aloldalainak esetleges hibáira és azok lehetséges okaira is rámutat a Webmasters Central.

hirdetes

Hogyan lehet egy weblapot több nyelven is jól szerepeltetni a Google keresőbe?

Sok fejtörést okoz a webfejlesztőknek, hogy úgy többnyelvűsítsenek weboldalakat, hogy azok a támogatott nyelvek mindegyikén megfelelően legyen keresőoptimalizálva. Az egyik alapvető probléma a keresőmotorok működése miszerint a tartalom detektált nyelvét elsősorban a névtér (valami.hu) alapján kerül meghatározásra.

hirdetes

Viszont a Google Webmasters Centralhoz csatlakozó fejlesztőknek többé ez nem jelenthet problémát. A lényeg az, hogy a különböző nyelvű tartalmakat megfelelően elkülönítsék pl.: az angol nyelvű tartalmakat a valami.com/en/valami.html vagy en.valami.com/valami.html struktúrába szervezzék. Ezek után a Webmaster Tools-ban a könyvtárakhoz (valami.com/en/, valami.com/hu/) külön külön hozzárendelhető a képviselt régió illetve nyelv.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

helyesbítõ tevékenység

tevékenység egy észlelt nemmegfelelõség megszüntetésére 1.... Tovább

minõsítési folyamat

az elõírt követelmények teljesítési képességét bizonyító folyamat 1. MEGJEGYZÉS:... Tovább

Tovább a lexikonra