notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sikeres emberek: Dolgok, amiket a sikeres emberek megtesznek a koronavírus ideje alatt is

hirdetes

Dolgok, amiket a sikeres emberek megtesznek koronavírus idején

CZs
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Mitől lesz valaki sikeres? Sokan azt mondják, a szokások teszik az embert sikeressé vagy sikertelenné. És mi jellemző a szokásokra? Az állandóság. Állandóság a hétköznapokon, a hétvégéken, és igen, koronavírus idején is. Lássuk, melyek azok a dolgok, amiket a sikeres emberek koronavírus idején is megtesznek.

Sikeres emberek szokásai

#maradjotthon, de ne hagyd el magad

Nem azt mondom, hogy nem engedheted meg magadnak a kanapén fekvést napokon át, hogy nem eheted magad degeszre fagyival és kekszel, vagy hogy minden egyes pillanatban csillognia kell a lakásnak. Nem gond, ha elengeded kicsit a gyeplőt, de akkor tudnod kell kitörni is ebből az átmeneti állapotból. Hidd el, nem éri meg elhagyni magad, nem éri meg ellustulni, nem éri meg depresszióba zuhanni koronavírus idején sem. Egyrészt a helyzet önmagában is elég nyomasztó, nem kell, hogy még te magad is rátegyél egy lapáttal, és rosszul érezd magad a bőrödben. 

Ennek az egésznek hamarosan vége lesz, akkor pedig szükséged lesz az energiádra és az önbizalmadra, amit sajnos a sok kanapén fekvés, a sok elpusztított fagyi és keksz szépen lassan lemos rólad. Éppen ezért szedtük most csokorba azokat a szokásokat, amelyeket a sikeres emberek koronavírus idején is megtartanak, hiszen ezekre bizony nincs hatással külső tényező. Az egyetlen befolyásoló elem te magad vagy, és az akaraterőd.

A sikeres emberek karantén idején sem feledkeznek meg a rendszeres testmozgásról

Neked sem kellene. A motiváció pedig ne az legyen, hogy jól nézz ki a négy fal között, hanem hogy jól nézz ki karantén után, hogy egészséges maradj. A rendszeres testmozgás segít keretet adni a napoknak és heteknek, megőrzi a mentális egészséged és hozzájárul a jó közérzethez. A sikeres embereket nem tántoríthatja el az otthonlét, hiszen az edzőtermek bezárása vagy a kijárási korlátozás nem lehet kifogás, otthon is kőkemény edzéseket csinálhatsz némi tervezéssel és utánajárással, amihez akár eszköz sem kell.

hirdetes

A sikeres emberek napirendet alakítanak ki, és be is tartják azt

Napirend nélkül nagyon nehéz elúszni a teendőkkel, mindegy, hogy a házimunkáról vagy home office-ról van szó. Fontos, hogy legyen napirended, ébredj időben és légy aktív. Ha délig lustálkodsz az ágyban, utána már nagyon nehéz kikelni onnan és bármi hasznosat tenni. A sikeres emberek egyébként is korán kelnek, a legfontosabb tennivalókat lehetőleg még a délelőtt folyamán végezd el.

A sikeres emberek tartják a kapcsolatot a számukra inspiráló emberekkel

A távolságtartás nem egyenlő a kapcsolatok elvágásával. Beszélj rendszeresen a számodra inspiráló ismerőseiddel, tartsd a kapcsolatot szeretteiddel, hogy ne érezd magad teljesen egyedül. Bár valószínűleg ott az egész család körülötted, de azért nem árt néha másokkal is folytatni egy kis eszmecserét.

hirdetes

A sikeres emberek nem rágódnak cselekvések nélkül

A sikeres emberek soha nem gondolnak túl dolgokat, soha nem őrlik magukat problémákon anélkül, hogy azokhoz célokat, teendőket, megoldásokat ne rendelnének. Neked is ezt ajánljuk. Bár jelen helyzetben minden eléggé kétségbeejtőnek tűnhet, igyekezz lehetséges megoldásokat keresni, gondold át a végkifejleted, maradj pozitív.

A sikeres emberek kihasználják az időt, amikor tanulhatnak, amikor fejleszthetik magukat

A jó pap holtig tanul, ezt a jó szokást pedig a sikeres emberek is űzik. Most van időd fejleszteni magad, van időd tanulni, legyen szó bármiről is. Hetente több alkalommal iktass be egy kis tanulást, olvasást, fejlesztést.

A sikeres emberek karantén idején is kitűznek új célokat

Attól, hogy otthon vagy, hogy esetleg leállt a vállalkozásod, vagy kisebb gőzzel üzemel, nem jelenti azt, hogy ne tűzhetnél ki újabb és újabb célokat. A céloknak nem kell feltétlenül üzleti elhatározásoknak lenniük, lehetnek egészen hétköznapi dolgok is. A lényeg, hogy legyen miért tevékenykednek, legyen miért küzdened ebben a rossz helyzetben is.

A sikeres emberek nem hisznek a spekulációban

De nem ám. Manapság ezer meg ezer negatív hír és cikk kerül a szemünk elé, amelyeknek sokszor sajnos megkérdőjelezhető a valóságalapja. Mielőtt teljesen kétségbeesnél tőlük, azt javasoljuk, olvass inkább megbízható online portálokat, és a számszerű adatoknak higyj a spekuláció helyett.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

hatékonyság

az elért eredmény és a felhasznált erõforrások viszonya Tovább

az audit következtetése

az auditnak az auditcsoport által az audit céljainak és az audit valamennyi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyar Marketing