notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A jövõ webes médiája: Silverlight

hirdetes

A jövõ webes médiája: Silverlight

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A Microsoft a flash technológiára válaszként megalkotta a "Silverlight" elnevezés projektet, mely az internetes böngészést hivatott forradalmasítani.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

A 2007 áprilisában bemutatott technógia fontos szerepet tölt be a vállalat stratégiájában, ugyanis az Adobe szinte standard formátumaival kíván versenybe szállni. Több nagy tartalomszolgáltató is érdeklõdik a technológia iránt (például: Akamai Technologies, Eyeblaster, Netflix ... ), akik úgy döntöttek, amint megjelenik az elsõ "released" verzió, azonnal használatba is veszik azt. A célcsoport fõleg a jelenleg is médiaalkalmazásokkal, honlapkészítéssel foglalkozó cégek, de természetesen az ilyen programokat készít designer-ek és programozók, és a végeredményt látni vágyó felhasználók is bele tartoznak.

hirdetes

A Silverlight technológia a Microsoft Vista új grafikus rendszerén alapszik (a Windows Presentation Foundationra), és együttmûködik a népszerû böngészõkkel: az Internet Explorerrel, a Firefox-szal és a Safari-val is. A technika elõnyének felhozható, hogy a Silverlight-ot használó oldalakon nem kell majd különbözõ szoftvereket telepítenünk (mint például a QuickTime-ot), elég csak egyszer feltenni a programot, és nem kell igazodnunk az éppen használt operációs rendszerhez (mivel a Silverlight a böngészõn fog futni).

A technológia fogadtatása egyelõre vegyes képet mutat. A Vertigo Software igazgatója, Scott Stanfield úgy fogalmazott, hogy "amire eddig a Flash volt az egyetlen megoldás, arra mostantól létezik alternatíva is." Szerinte a Silverlight legnagyobb elõnye a stabilitás lesz. Keith Cutliffe, a ProAssurance vezetõje úgy látja, hogy az Adobe által fejlesztett Flash technológiának nem lehet már ellenfele, ugyanis olyan hûséges felhasználói bázissal rendelkezik, hogy a ennél jóval nagyobb "forradalmasításra" lenne szükség. A nyilatkozata végén hozzátette, a jelenleg Microsoft platformon fejlesztõcégek akkor vehetik hasznát, ha eddig egy-egy probléma megoldására flash technológiát voltak kénytelenek használni.

hirdetes
Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

mérõeszköz

mérõmûszer, szoftver, etalon, anyagminta, segédberendezés, vagy ezek kombinációja,... Tovább

eredményesség

a tervezett tevékenységek megvalósításának és a tervezett eredmények elérésének mértéke Tovább

Tovább a lexikonra