notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A jövõ webes médiája: Silverlight

hirdetes

A jövõ webes médiája: Silverlight

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A Microsoft a flash technológiára válaszként megalkotta a "Silverlight" elnevezés projektet, mely az internetes böngészést hivatott forradalmasítani.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

A 2007 áprilisában bemutatott technógia fontos szerepet tölt be a vállalat stratégiájában, ugyanis az Adobe szinte standard formátumaival kíván versenybe szállni. Több nagy tartalomszolgáltató is érdeklõdik a technológia iránt (például: Akamai Technologies, Eyeblaster, Netflix ... ), akik úgy döntöttek, amint megjelenik az elsõ "released" verzió, azonnal használatba is veszik azt. A célcsoport fõleg a jelenleg is médiaalkalmazásokkal, honlapkészítéssel foglalkozó cégek, de természetesen az ilyen programokat készít designer-ek és programozók, és a végeredményt látni vágyó felhasználók is bele tartoznak.

hirdetes

A Silverlight technológia a Microsoft Vista új grafikus rendszerén alapszik (a Windows Presentation Foundationra), és együttmûködik a népszerû böngészõkkel: az Internet Explorerrel, a Firefox-szal és a Safari-val is. A technika elõnyének felhozható, hogy a Silverlight-ot használó oldalakon nem kell majd különbözõ szoftvereket telepítenünk (mint például a QuickTime-ot), elég csak egyszer feltenni a programot, és nem kell igazodnunk az éppen használt operációs rendszerhez (mivel a Silverlight a böngészõn fog futni).

A technológia fogadtatása egyelõre vegyes képet mutat. A Vertigo Software igazgatója, Scott Stanfield úgy fogalmazott, hogy "amire eddig a Flash volt az egyetlen megoldás, arra mostantól létezik alternatíva is." Szerinte a Silverlight legnagyobb elõnye a stabilitás lesz. Keith Cutliffe, a ProAssurance vezetõje úgy látja, hogy az Adobe által fejlesztett Flash technológiának nem lehet már ellenfele, ugyanis olyan hûséges felhasználói bázissal rendelkezik, hogy a ennél jóval nagyobb "forradalmasításra" lenne szükség. A nyilatkozata végén hozzátette, a jelenleg Microsoft platformon fejlesztõcégek akkor vehetik hasznát, ha eddig egy-egy probléma megoldására flash technológiát voltak kénytelenek használni.

hirdetes
Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

érdekelt fél

érdekelt fél Olyan személy vagy csoport, akit vagy amelyet egy szervezet környezeti... Tovább

előirányzott eladás

Az értékesítés várt volumenének konzervatív becslése. Rendszerint a jelenlegi... Tovább

Tovább a lexikonra