notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hadjárat a spam ellen

hirdetes

Hadjárat a spam ellen

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A Mézesbödön projekt csali email címekkel vadászik a levélszemét küldõire. Az összegyûjtött spammer-gyanús címekkel most a bíróságra vonul a húszezer sértett, és reméli hogy precedensértékû ítélet születik.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

Hadjárat a spam ellen

Több mint száz ország húszezer felhasználójának a képviseletében indított pert egy Utah állambeli biztonságtechnikai cég az internet elárasztó levélszemét feladói ellen. Ez az elsõ olyan spammerek elleni jogi eljárás, amelyben nem egy konkrét internetszolgáltató, hanem nemzetközi cégek és magánfelhasználók népes tábora a sértett fél. Az ügyet egy virginiai bíróság fogja tárgyalni, ahol már több hasonló jellegû per lezajlott korábban, olyan cégek részvételével, mint az AOL és a Verizon. Virginiában a spam küldéséért 25 ezer dollár/nap büntetés szabható ki; a szövetségi törvény még szigorúbb, akár száz dollárt is érhet minden egyes kiküldött kéretlen reklámlevél.

hirdetes

Spamszûrõ

A spamszûrõ alkalmazásokat fejlesztõ Unspam Technologies, bár a feljelentést ismeretlen tettesek ellen tette, nem vaktában lövöldöz. A Honeypot (mézesbödön) nevû alkalmazásuk olyan csapda-oldalakat generál, ahonnan a spammerek begyûjtik a listáikra kerülõ email címeket, majd a postafiókokba érkezõ levelek útját igyekszik lenyomozni.

A cég szerint a spammerek világa két, élesen elkülönülõ kasztra oszlik. A "harvesterek" a keresõmotorok spiderbotjaihoz hasonló programokkal fésülik át az internetet aktív emailcímeket gyûjtve, majd ezeket eladják azoknak, akik a levélszemetet kiküldik. Utóbbiakat elég nehéz lenyomozni, mert a spamet zombihálózatokon át, backdoor programok által távolról irányított gépekrõl küldik - elõbbiek viszont sokkal kevésbé elõvigyázatosak, és rajtuk keresztül jó eséllyel el lehet majd kapni a levélszemét-áradat felelõseit is.

hirdetes

"A per természetesen kis lépés a spam elleni háborúban, de ha csak két-három nagyobb spammert sikerülne vele kikapcsolni, az már nagy gyõzelem lenne az össze internetezõ számára" - fogalmazott az Unspam vezetõje, Matthew Prince. Az ügyet nehezíti, hogy a cég által eddig rögzített 15 ezer, spam-küldéssel kapcsolatba hozható email- és IP-címnek alig több mint egyötöde köthetõ csak az Egyesült Államokban levõ számítógépekhez, a többiekre pedig nehéz lesz az amerikai jogot alkalmazni, még akkor is, ha sikerülne egyértelmûen beazonosítani õket.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel?  A hatékony  honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

feljegyzés

dokumentum , amely rögzíti az elért eredményeket vagy bizonyítja tevékenységek... Tovább

környezeti cél

környezeti cél Általános, a környezeti politikával összhangban levő cél, amelyet egy... Tovább

Tovább a lexikonra