notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mit is értünk sitemap alatt?

hirdetes

Speciális Sitemap-ek

Bödör Ferenc programozó
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A sitmap (oldaltérkép) egy adott webhely struktúráját írja le. Meghatározott XML formátumban tartalmazza a webhelyről elérhető aloldalak adatait (metaadatok, elérési url-ek, stb). Tulajdon képen tekinthetjük a webhely tartalomjegyzékének, ami átfogó információkat nyújt a keresőnek oldalunk feltérképezéséhez – bejárásához.

Sitemap protokoll

Speciális tartalmakhoz speciális sitemapek

Az interneten elérhető tartalmak egyre több formában képviseltetik magukat. Nem csak egyszerű szöveges tartalmak, hanem multimédiás formában (videók, hanganyagok) is egyre több információ kerül fel a világhálóra. Továbbá a szöveges információkat is további kategóriákba sorolhatjuk úgy, mint pl: hírek, forráskódok, stb. Ennek megfelelően a keresési lehetőségek is bővültek –bővülnek (hírkeresők, videókeresők stb.) Ezen körülményekhez alkalmazkodva a sitemap protokol is folyamatosan fejlődik ezáltal biztosítva, hogy multimédiás tartalmaink is kereshetők legyenek a neten.

Video sitemap

hirdetes

Ahhoz, hogy videóink még kereshetőbbek legyenek az interneten érdemes alkalmaznunk a sitemap protokoll kiterjesztését video tartalmakra. A video sitemap a webhelyről elérhető multimédiás tartalmak térképe, ami a video meta adatait is magában foglalja.

xmlns:video="http://www.google.com/schemas/sitemap-video/1.0">

http://www.example.com/videos/some_video_landing_page.html

http://www.example.com/video123.flv
http://www.example.com/videoplayer.swf?video=123
My funny video
http://www.example.com/thumbs/123.jpg

A megfelelően kitöltött meta leírások biztosítják, hogy videónk kereshető legyen. A keresők találati listájában a sitemapben megadott thumbnail (kezdőkép) kép is meg fog jelenni.

hirdetes

Code Search – Searc Code Sitemap

A google az interneten publikált nyílt forráskódok kereséséhez nyújt segítséget a Google Code Search szolgáltatásával. Ebbe a speciális keresőben való bekerüléshez dolgozták ki sitmap protokol kiterjesztését a „search code sitemap” –et.

A Code Search webhelytérkép a Webhelytérkép protokollt használja, kiegészítve az alábbi, csak a Code Search szolgáltatás által értelmezett címkékkel.

xmlns:codesearch="http://www.google.com/codesearch/schemas/sitemap/1.0">

http://mysite.org/download/myfile.c

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

eladási kvóta

Egy termékvonal, egy vállalati divízió vagy egy kereskedelmi képviselő számára... Tovább

vevőorientáció

Olyan gondolkodási mód és gazdálkodási gyakorlat, amely a vállalat minden döntését a vevő... Tovább

Tovább a lexikonra