notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Honlapkészítés specifikáció alapján

hirdetes

Honlapkészítés specifikáció alapján

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Miért fontos, hogy a honlap készítése elõtt mindent elõre meghatározzunk? Errõl olvashatunk áttekintést az alábbiakban.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

Specifikáció

A specifikáció a projekt során megvalósított rendszerrel szemben támasztott követelményeket tartalmazza. Formája lehet egyszerû, szöveges leírás, amely a rendszer használati utasításaként is felfogható, vagy szigorú alapokon, formális szabályokon nyugvó dokumentum, amely jó bázist ad a tervezés megkezdéséhez.
A specifikáció elkészítésében, így a projekt elõkészítésében a megrendelõnek is óriási a felelõssége. Pontosan meg kell határozni, hogy ki fogja használni a rendszert: többek között el kell dönteni, hogy az új feladatok végrehajtására új embert veszünk-e fel, vagy a meglévõ munkatársak teendõi közé vesszük fel a honlap karbantartását.

Specifikáció elemei

A dokumentum elkészítése közben hangsúlyos szerepet kell hogy kapjon a rendszer követelményein túl a tipikus használati esetek meghatározása, a felhasználók igényeinek feltérképezése. Utóbbinál különös figyelmet kell szentelnünk az egymásnak ellentmondó kérések kezelésére, az ellentétek feloldására. Ha ezeket a problémákat még itt felismerjük, akkor a rendszer megvalósítása során nem kell a tervezési szintre visszalépnünk, ezáltal is gyorsabban lehet kész a projekt.

hirdetes
Weblapok esetében az oldal kinézetében is meg kell állapodnunk a kivitelezõvel. Fontos tudni, hogy a honlap látványtervének átültetése a böngészõk számára értelmezhetõ HTML nyelvre sok esetben nem egyszerû feladat, ezért egészen aprónak, jelentéktelennek tûnõ módosítások is az oldal teljes újratervezését vonhatják maguk után, így a szolgáltatók ezt általában csak külön díjazás ellenében vállalják.

Tervek

Valamennyi program - így a dinamikus honlapok is - megvalósítása terveken alapul. A tervek a megrendelõ elképzeléseit öntik a programozók számára feldolgozható-értelmezhetõ formába.
Kulcsfontosságú, hogy ez a projekt megkezdése elõtt a programozók rendelkezésére álljon, hiszen így lehet csak ráterni a megvalósítás kérdéseire.

hirdetes
Specifikáció nélkül nem lehet hibákat keresni; hiszen ha nem tudjuk, mi a program helyes, elvárt mûködése, akkor nem lehet meghatározni, hogy a program jól mûködik-e.
Terv hiányában nehézkessé válik a szoftver változtatása is, legyen szó a fejlesztés utáni, vagy a fejlesztés közbeni módosításról, mert a programrészek közti függõségek, kapcsolatok átlátása túlságosan sok idõt vesz igénybe.

Arányok

Egy átlagos, jól mûködõ, alaposan átgondolt és helyesen lefolytatott projekt esetében a tervezés viszi el az erõforrások körülbelül felét. A második legjelentõsebb, 30-40% körüli munka a tesztelésre, a kódolásra pedig mindössze kb. egyhatod rész jut.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

környezet

környezet  A szervezet közvetlen környezete,amelyben az működik, beleértve a levegőt, a... Tovább

az audit következtetése

az auditnak az auditcsoport által az audit céljainak és az audit valamennyi... Tovább

Tovább a lexikonra