notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Honlapkészítés specifikáció alapján

Honlapkészítés specifikáció alapján

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Miért fontos, hogy a honlap készítése elõtt mindent elõre meghatározzunk? Errõl olvashatunk áttekintést az alábbiakban.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

Specifikáció

A specifikáció a projekt során megvalósított rendszerrel szemben támasztott követelményeket tartalmazza. Formája lehet egyszerû, szöveges leírás, amely a rendszer használati utasításaként is felfogható, vagy szigorú alapokon, formális szabályokon nyugvó dokumentum, amely jó bázist ad a tervezés megkezdéséhez.
A specifikáció elkészítésében, így a projekt elõkészítésében a megrendelõnek is óriási a felelõssége. Pontosan meg kell határozni, hogy ki fogja használni a rendszert: többek között el kell dönteni, hogy az új feladatok végrehajtására új embert veszünk-e fel, vagy a meglévõ munkatársak teendõi közé vesszük fel a honlap karbantartását.

Specifikáció elemei

A dokumentum elkészítése közben hangsúlyos szerepet kell hogy kapjon a rendszer követelményein túl a tipikus használati esetek meghatározása, a felhasználók igényeinek feltérképezése. Utóbbinál különös figyelmet kell szentelnünk az egymásnak ellentmondó kérések kezelésére, az ellentétek feloldására. Ha ezeket a problémákat még itt felismerjük, akkor a rendszer megvalósítása során nem kell a tervezési szintre visszalépnünk, ezáltal is gyorsabban lehet kész a projekt.

hirdetes
Weblapok esetében az oldal kinézetében is meg kell állapodnunk a kivitelezõvel. Fontos tudni, hogy a honlap látványtervének átültetése a böngészõk számára értelmezhetõ HTML nyelvre sok esetben nem egyszerû feladat, ezért egészen aprónak, jelentéktelennek tûnõ módosítások is az oldal teljes újratervezését vonhatják maguk után, így a szolgáltatók ezt általában csak külön díjazás ellenében vállalják.

Tervek

Valamennyi program - így a dinamikus honlapok is - megvalósítása terveken alapul. A tervek a megrendelõ elképzeléseit öntik a programozók számára feldolgozható-értelmezhetõ formába.
Kulcsfontosságú, hogy ez a projekt megkezdése elõtt a programozók rendelkezésére álljon, hiszen így lehet csak ráterni a megvalósítás kérdéseire.

hirdetes
Specifikáció nélkül nem lehet hibákat keresni; hiszen ha nem tudjuk, mi a program helyes, elvárt mûködése, akkor nem lehet meghatározni, hogy a program jól mûködik-e.
Terv hiányában nehézkessé válik a szoftver változtatása is, legyen szó a fejlesztés utáni, vagy a fejlesztés közbeni módosításról, mert a programrészek közti függõségek, kapcsolatok átlátása túlságosan sok idõt vesz igénybe.

Arányok

Egy átlagos, jól mûködõ, alaposan átgondolt és helyesen lefolytatott projekt esetében a tervezés viszi el az erõforrások körülbelül felét. A második legjelentõsebb, 30-40% körüli munka a tesztelésre, a kódolásra pedig mindössze kb. egyhatod rész jut.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérd ajánlatunkat itt!

Forrás:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 147

Átlagos értékelés: 5.0

Szótár

hatékonyság

az elért eredmény és a felhasznált erõforrások viszonya Tovább

Tovább a lexikonra