notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az SQL Server 2008 újdonságai

hirdetes

Az SQL Server 2008 újdonságai

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A Microsoft 2008 utolsó harmadára ígéri az SQL Server 2008 kiadását, előzetes változat azonban már novembertől kezdve elérhető. Megnéztük, milyen újdonságra számíthatunk az új verzió használatával.
 

Fájlok hatékony tárolása - Filestream

A már korábban is (SQL Server 2005-től kezdve) létező varbinary típusú mezőhöz ezentúl egy Filestream tulajdonságot is beállíthatunk. Az így létrehozott mező tartalma a fájlrendszerben tárolódik. Egyetlen megkötés az, hogy a fájlrendszernek NTFS-nek kell lennie. Ezzel a módszerrel hatékonyan tárolhatunk nem strukturált adatokat az adatbázisban, pl. Excel táblázatokat, Word dokumentumokat, de akár e-maileket, XML állományokat is.

Térbeli adatok tárolása - Spatial

Támogatást nyújt az új SQL Server a térbeli adatok - koordináták - tárolásához, és az ezekkel végzett műveletekhez is. A koordinátákat round-earth és flat-earth modell szerint is tárolhatjuk, kezelhetjük. A műveletek közé tartozik pl. annak a vizsgálata, hogy egy adott pozíció beleesik-e a megadott határoló területbe.

hirdetes

Egyéb újdonságok

Adattárházaknál és a biztonsági másolatoknál lehet hasznos a jobb tömörítési eljárások alkalmazásának lehetősége.
Az adatbázis szerver és az adatbázisok is elérhetők, menedzselhetők lesznek Windows Powershell környezetből is.

hirdetes

A szerver leállások idejének és hatásainak minimalizálása érdekében az SQL Server 2008 új megoldásokat vezet be Always On Technologies összefoglaló néven. Ezek közé tartozik az adatbázis tükrözési eljárások finomítása, a gyorsabb biztonsági másolat készítés és azokból történő visszaállítás, a biztonsági másolatok helyességének biztosítása érdekében ellenőrző számok bevezetése. Adatsérülés esetében a sértetlenül maradt adatok továbbra is elérhetők lesznek, csökkentve ezáltal a hiba hatásait.

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

dokumentum

információ és annak hordozója PÉLDA: Feljegyzés , elõírás, eljárás-dokumentum, rajz,... Tovább

Belső referenciaár

Az az érték, melyet a fogyasztó egy adott áruért indokoltnak tart megadni. Tovább

Tovább a lexikonra