notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Új kártyákkal bõvül a START-program

hirdetes

Új kártyákkal bõvül a START-program

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Július 1-jétõl újabb kártyákkal bõvül a START-program, a START PLUSZ és a START EXTRA kártyákkal. Az új kártyák a már rendszeresített START-kártyától jogosulti körükben és az általuk biztosított kedvezményekben különböznek. A START-programot 2005. októberében vezették be, hogy a pályakezdõ fiatalok foglalkoztatását ösztönözzék.

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!


Jelenleg igényelhetõ és használatban lévõ START KártyákA START-kártya, a START PLUSZ kártya és a START EXTRA kártya a 07T34START jelû – módosított tartalmú – adatlapon igényelhetõ. Az adatlap június 29-étõl érhetõ el az APEH internetes honlapján. (Az adatlap elérési útvonala a honlapon a következõ: Letöltések > Nyomtatványkitöltõ programok > Adatbejelentõk, adatmódosítók.) Tekintettel arra, hogy módosult a START-kártyát igénylõ személy nyilatkozati kötelezettségének tartalma, a START-kártya is kizárólag az új, módosított adatlap benyújtásával igényelhetõ.


START kártyák igényléseA kártyák kiváltására való jogosultság feltételeit, valamint a kedvezményre vonatkozó rendelkezéseket a pályakezdõ fiatalok, az ötven év feletti munkanélküliek, valamint a gyermek gondozását, illetve a családtag ápolását követõen munkát keresõk foglakoztatásának elõsegítésérõl, továbbá az ösztöndíjas foglalkoztatásról szóló 2004. évi CXXIII. törvény tartalmazza.
hirdetes

A kártyák igénylésének idõpontjában az igénylõ – négy kivétellel – nem állhat foglalkoztatási jogviszonyban. Az adatlap benyújtásának (postára adásának) tehát meg kell elõznie a foglalkoztatási jogviszony kezdetének napját. Az adatlapot munkaviszony esetén a munkába lépés napját megelõzõen; közszolgálati, szolgálati jogviszony esetén a kinevezés napját megelõzõen kell benyújtani. Ez a szabály július 1-jétõl a START-kártya igénylésére is érvényes.

A kártya igénylésének idõpontjában foglalkoztatási jogviszonyban álló személy az alábbi esetekben jogosult a kártya kiváltására:
START-kártya igénylése esetén 2005. október 1-jét megelõzõ idõponttól pályakezdõként, illetve ösztöndíjasként foglalkoztatják.


START PLUSZ kártyaSTART PLUSZ kártya igénylése esetén olyan foglalkoztatási jogviszonyban áll, amely 2007. július 1-jét megelõzõ idõpontban keletkezett, és ez a jogviszony gyermekgondozási segély, gyermekgondozási díj, gyermeknevelési támogatás, valamint ápolási díj folyósításának megszûnését követõ foglalkoztatásnak minõsül.
hirdetes

Mindkét esetben jogosult a kártya kiváltására az igénylõ abban az esetben is, ha ugyanezen foglalkoztatási (ösztöndíjas foglalkoztatási) jogviszonya 2005. október 1-jén – START PLUSZ kártya igénylése esetén 2007. július 1-jén – vagy azt követõ idõpontban szûnt meg, és azóta nem létesített újabb jogviszonyt.

A START PLUSZ kártya és a START EXTRA kártya 2007. július 1-jétõl igényelhetõ, továbbá a START-kártya igénylésének idõpontjára vonatkozó új szabály is ezen a napon lép hatályba. Ezért kivételes szabály vonatkozik azokra az igénylõkre, akiknek foglalkoztatási jogviszonya július 1-jén (vasárnap), vagy 2-án (hétfõn) kezdõdik. Az adóhatóság kiállítja a jogosult részére a kártyát, ha foglalkoztatási jogviszonya július 1-jén, vagy 2-án kezdõdik, és igénylését legkésõbb 2007. július 2-án postai úton, vagy személyesen benyújtja az adóhatósághoz.

Forrás:
apeh.hu

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Oktatási és Kultirális Minisztérium

Tájékoztató az Otatási és Kulturális Minisztérium feladatairól   Az Oktatási és... Tovább

érdekelt fél

érdekelt fél Olyan személy vagy csoport, akit vagy amelyet egy szervezet környezeti... Tovább

Tovább a lexikonra