notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Új kártyákkal bõvül a START-program

hirdetes

Új kártyákkal bõvül a START-program

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Július 1-jétõl újabb kártyákkal bõvül a START-program, a START PLUSZ és a START EXTRA kártyákkal. Az új kártyák a már rendszeresített START-kártyától jogosulti körükben és az általuk biztosított kedvezményekben különböznek. A START-programot 2005. októberében vezették be, hogy a pályakezdõ fiatalok foglalkoztatását ösztönözzék.

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!


Jelenleg igényelhetõ és használatban lévõ START KártyákA START-kártya, a START PLUSZ kártya és a START EXTRA kártya a 07T34START jelû – módosított tartalmú – adatlapon igényelhetõ. Az adatlap június 29-étõl érhetõ el az APEH internetes honlapján. (Az adatlap elérési útvonala a honlapon a következõ: Letöltések > Nyomtatványkitöltõ programok > Adatbejelentõk, adatmódosítók.) Tekintettel arra, hogy módosult a START-kártyát igénylõ személy nyilatkozati kötelezettségének tartalma, a START-kártya is kizárólag az új, módosított adatlap benyújtásával igényelhetõ.


START kártyák igényléseA kártyák kiváltására való jogosultság feltételeit, valamint a kedvezményre vonatkozó rendelkezéseket a pályakezdõ fiatalok, az ötven év feletti munkanélküliek, valamint a gyermek gondozását, illetve a családtag ápolását követõen munkát keresõk foglakoztatásának elõsegítésérõl, továbbá az ösztöndíjas foglalkoztatásról szóló 2004. évi CXXIII. törvény tartalmazza.
hirdetes

A kártyák igénylésének idõpontjában az igénylõ – négy kivétellel – nem állhat foglalkoztatási jogviszonyban. Az adatlap benyújtásának (postára adásának) tehát meg kell elõznie a foglalkoztatási jogviszony kezdetének napját. Az adatlapot munkaviszony esetén a munkába lépés napját megelõzõen; közszolgálati, szolgálati jogviszony esetén a kinevezés napját megelõzõen kell benyújtani. Ez a szabály július 1-jétõl a START-kártya igénylésére is érvényes.

A kártya igénylésének idõpontjában foglalkoztatási jogviszonyban álló személy az alábbi esetekben jogosult a kártya kiváltására:
START-kártya igénylése esetén 2005. október 1-jét megelõzõ idõponttól pályakezdõként, illetve ösztöndíjasként foglalkoztatják.


START PLUSZ kártyaSTART PLUSZ kártya igénylése esetén olyan foglalkoztatási jogviszonyban áll, amely 2007. július 1-jét megelõzõ idõpontban keletkezett, és ez a jogviszony gyermekgondozási segély, gyermekgondozási díj, gyermeknevelési támogatás, valamint ápolási díj folyósításának megszûnését követõ foglalkoztatásnak minõsül.
hirdetes

Mindkét esetben jogosult a kártya kiváltására az igénylõ abban az esetben is, ha ugyanezen foglalkoztatási (ösztöndíjas foglalkoztatási) jogviszonya 2005. október 1-jén – START PLUSZ kártya igénylése esetén 2007. július 1-jén – vagy azt követõ idõpontban szûnt meg, és azóta nem létesített újabb jogviszonyt.

A START PLUSZ kártya és a START EXTRA kártya 2007. július 1-jétõl igényelhetõ, továbbá a START-kártya igénylésének idõpontjára vonatkozó új szabály is ezen a napon lép hatályba. Ezért kivételes szabály vonatkozik azokra az igénylõkre, akiknek foglalkoztatási jogviszonya július 1-jén (vasárnap), vagy 2-án (hétfõn) kezdõdik. Az adóhatóság kiállítja a jogosult részére a kártyát, ha foglalkoztatási jogviszonya július 1-jén, vagy 2-án kezdõdik, és igénylését legkésõbb 2007. július 2-án postai úton, vagy személyesen benyújtja az adóhatósághoz.

Forrás:
apeh.hu

ISO 9001, ISO 14001 ISO17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

minõsítési folyamat

az elõírt követelmények teljesítési képességét bizonyító folyamat 1. MEGJEGYZÉS:... Tovább

minõségpolitika

egy szervezetnek a minõségre vonatkozóan a felsõ vezetõség által hivatalosan... Tovább

Tovább a lexikonra