notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Milyen a megfelelő vezető startégia

hirdetes

A stratégia alapja

Cserháti Dániel
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Minidig légy megfontolt, hallgass a megérzéseidre, de ne bízz bennünk vakon. Tervezz, de ne kényszeresen. Végy számításba mindent, de ne görcsösen. Szeretnéd két szóban hallani? Készíts stratégiát!

Vezetői stratégia

A vezető stratégia legfőbb elemeihez tartozik, az akció-reakció elv birtoklása. Akcióinkat úgy kell kidolgoznunk, hogy versenytársaink már csak védekező reakciókkal tudjanak válaszolni.
Meg kell különböztetni egymástól a vezetést és a vezetés látszatát. A stratégia igazi művészete, ha anélkül jutunk vezető szerephez az egyes területeken, hogy konkrét akció-reakció ütközetet vívtunk volna versenytársainkkal..

A jó stratéga megfontoltsága mindig összeköti egymással az előnyt és a hátrányt. Ha az előnyökhöz mindig hozzászámítjuk a hátrányokat is, akkor vállalkozásaink sikerében megbízhatunk; s ha a hátrányokhoz mindig hozzászámítjuk az előnyöket is, akkor minden szerencsétlenséget el tudunk hárítani.

A különböző reakciókat hátrányok okozásával tudjuk hatalmunknak alávetni, majd a kötelességek meg határozása útján tudjuk szolgálatra fogni, és előnyök biztosításával tudjuk ösztönözni őket. A sikeres marketing stratégia törvénye legyen tehát: soha ne bízzuk magunkat arra, hogy a versenytárs nem szánja magát lépésre. Kövessünk el mindent, hogy készen álljunk a fogadásra; soha ne bízzuk magunkat arra, hogy miénk a vezető szerep.

hirdetes

Az akció terv

A megfelelő gazdasági hátérrel alátámasztott üzleti lépés célja nem lehet a versenytárs teljes megsemmisítése. Úgy kell gondolkodnunk, hogy minden akciónk egyértelműen látható hasznot hozzon, vagyis az „ellenfél” alávetése hosszútávra jövedelmezőbb és innovatív lehetőségeket kínálhat, mintha abszolút kiütnénk az adott területről.

Így az egyik legcélravezetőbb stratégia, ha első lépésként meghiusítjuk az „ellenfél” terveit ezután meggyengítjük, majd ellehetetlenítjük versenytársunk alvállalkozásait és főbb ügyfeleivel való kapcsolatát. Nyíltan szembetámadó lépésre csak akkor szánjuk magunkat, ha más lehetőségünk már nincsen (pl.: ha mi vagyunk a kapcsolatban az alárendelt, illetve erősen veszélyeztetett fél).

hirdetes

Ebből következően a győzelem alapelvei a következők:

  • Aki megérti, mikor szabad akcióba bocsátkozni és mikor nem, az győz.
  • Aki nagy és kicsiny csapatot egyaránt jól tud vezetni, az győz.
  • Akinél a vezetők és beosztottak ugyanazt akarják, az győz.
  • Aki maga elővigyázatos, és ki tudja várni versenytársa elővigyázatlanságát, az győz.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

beszállító

szervezet , vagy személy, amely vagy aki rendelkezésre bocsát egy terméket PÉLDÁK: Gyártó,... Tovább

nyomonkövethetõség

képesség arra, hogy nyomon kövessék a múltját, az alkalmazását, vagy a helyét... Tovább

Tovább a lexikonra