notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A strukturális alapok sikeres felhasználása Magyarországon

hirdetes

A strukturális alapok sikeres felhasználása Magyarországon

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

 A strukturális alapok felhasználásának eddigi tapasztalata azt mutatja, hogy Magyarország a 2004 és 2006 között rendelkezésre álló 650 milliárd forintot 2008 december 31-ig fel tudja használni - közölte Baráth Etele EU-ügyekért felelõs tárca nélküli miniszter.

A strukturális alapok sikeres felhasználása Magyarországon

ISO 9001, ISO 14001, ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Baráth Etele elmondta, hogy ezidáig mintegy 30.000 pályázat érkezett, amelybõl eddig 12.000 esetében született pozitív, támogató döntés. Ennek alapján a rendelkezésre álló keret 82,3 százalékát, 550 milliárd forintot kötöttek le támogatói döntéssel. Szerzõdés 450 milliárd forint támogatás felhasználására született, a kifizetések értéke meghaladta a 100 milliárd forintot.

Emlékeztetett továbbá arra, hogy a kormány rendszeresen áttekinti az európai fejlesztési források felhasználásának tapasztalatait. A mostani áttekintésnek az is aktualitást ad, hogy Tony Blair látogatása kapcsán brit lapokban megjelent, azért lehet csökkenteni az új tagállamok támogatását, mert a pénzek felhasználásában gondok vannak. A miniszter elmondta, hogy brit miniszterelnök forrásfelhasználásra vonatkozó aggodalmát a magyarországi tapasztalatok nem támasztják alá, mert Magyarország fel tudja használni a rendelkezésre álló strukturális alapokat.

hirdetes

Magyarország jövõre a strukturális alapok 100 százalékát, a kohéziós alap 75 százalékát leköti. Baráth Etele megjegyezte: a strukturális alapok 110 százalékos lekötésére törekednek, hogy az esetleges technikai veszteség esetén is teljes egészében felhasználják a rendelkezésre álló fejlesztési forrást.

hirdetes

A részletekrõl szólva Baráth Etele kiemelte, hogy legjobban a Környezetvédelmi és Infrastruktura-fejlesztési Operatív Program (KIOP), illetve a Regionális-fejlesztési Operatív Program (ROP) teljesített, amelyek forrásait gyakorlatilag 100 százalékban lekötötték. A miniszter megjegyezte: a forrásfelhasználás a megvalósítás szakaszába érkezett, így a kifizetések is felgyorsulnak. A miniszter kijelentette azt is, hogy a magyar költségvetésben a társfinanszírozás biztosított.


Forrás: MTI

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

minõségjellemzõ

terméknek, folyamatnak, vagy rendszernek egy követelménnyel kapcsolatos saját... Tovább

franchise

Termelők, nagykereskedők és más szolgáltató szervezetek mint rendszergazdák és független... Tovább

Tovább a lexikonra