notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A globális felmelegedés, a globális felmelegedés következményei

hirdetes

A súlyosnál is rosszabb a helyzet

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Főleg a kínai és indiai erőművek számára elégetett szén miatt megugrott a szén-dioxid kibocsátás, Chris Field szerint kiéghetnek a kiszáradt trópusi erdők, felolvad a fagyott altalaj.

A globális felmelegedés veszélyei

Egy vezető brit klimakutató szerint alábecsülték a globális felmelegedés veszélyeit. A hatás sokkal rosszabb lesz, mint korábban gondolták. Chris Field szerint a felmelegedés minden elképzelést felülmúl majd.

 

A globális gázkibocsájtás növekedése

A professzor, aki egy mérföldkőnek tekintett 2007-es jelentés szerzője, azt állítja, hogy a Klimaváltozás Kormányközi Bizottsága alábecsülte a változás mértékét, ami valószínűleg sokkal súlyosabb környezeti károkat fog okozni. Chris Field egy amerikai tudományos konferencián Chicagóban azt mondta: a legújabb adatok azt mutatják, hogy az üvegház-hatást okozó globális gázkibocsátás sokkal gyorsabban nőtt 2000 és 2007 között, mint várták " Immár úgy kell foglalkoznunk az éghajlatváltozással, mint ami túl van azon a szinten, mint amit súlyosnak nevezhetünk" - közölte a professzor.

hirdetes

  

A globális felmelegedés következményei

A 2007-es jelentés 1.1 és 6.4 fok közötti hőmérsékletemelkedést jósolt. Field professzor szerint a széndioxid-kibocsátás megugrását főleg a kínai és indiai erőművek számára elégetett szén okozza. Szerinte a melegedő bolygón szárazságok sújtják majd a trópusi erdőket is, amelyeket láncreakciószerű, katasztrófális tüzek könnyen kipusztíthatnak. Chris Field szerint a melegedés felgyorsítja a fagyott altalaj olvadását is. "Hatékony ellenintézkedések nélkül a globális felmelegedést sokkal nehezebb lesz kezelni, mint bárki gondolná." - közölte a professzor.

hirdetes

 

 

Forrás: index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

selejtezés

tevékenység egy nem megfelelõ terméken az eredeti szándék szerinti felhasználás... Tovább

Affinitás marketing

Olyan marketing szemléletmód, amely a felhasználók azon csoportjára koncentrál, akik... Tovább

Tovább a lexikonra