notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ingyenes, globális, online szabadegyetem nőknek

hirdetes

Ingyenes, globális, online szabadegyetemet indítottak a nők tanulásának támogatása céljából

SzSz
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az Egyesült Nemzetek Szervezete New Yorkban megrendezett Közgyűlésének 73. ülésszakán a sardzsai székhelyű NAMA Women Advancement Establishment bejelentette, hogy Badiri E-Academy néven egy ingyenes, globális, többnyelvű online akadémiát indít azzal a céllal, hogy a világon bárhol, bárki által hozzáférhető oktatási erőforrásokat és szakképzési tanfolyamokat biztosítson.

Ingyenes, globális szabadegyetem nőknek

A kezdeményezés újabb bizonyítéka az Egyesült Arab Emírségek elkötelezettségének a nők támogatása és a nők képzéshez és magas szintű oktatáshoz való hozzáférését gátló akadályok megszüntetését célzó gyakorlati megoldások kidolgozása iránt.

Bár a kurzusok és oktatási erőforrások biztosításának elsődleges célja a nők tanulás és szakmai képzés révén való fejlődésének előmozdítása, az e-akadémia tanfolyamai szerte a világon nők és férfiak számára egyaránt rendelkezésre állnak, mivel a NAMA szilárdan hisz abban, hogy minden embernek joga van a tudáshoz való hozzáféréshez.

A NAMA Badiri E-Academy-t a brazíliai székhelyű digitális oktatási platformmal, a FazINOVA-val együttműködve a az ún. "Massive Online Open Courses" (MOOCs) modellre (tükörfordításban "Tömeges nyílt online kurzusok", azaz gyakorlatilag egy ingyenes online szabadegyetem) építve alakította ki. A Badiri E-Academy tanfolyamaihoz mindenki ingyenesen hozzáférhet az e-akadémia honlapján (www.badiriacademy.org), illetve egy mobil alkalmazás segítségével.

hirdetes

A tananyagokat nemzetközi oktatási és képzési intézmények biztosítják, továbbá szerte a világról számos magánszemély is hozzájárul a kurzusok tartalmának kidolgozásához, hogy azok minél jobban megfeleljenek a férfiak és nők, egyetemi hallgatók, vállalkozást működtető vagy indítani kívánó magánszemélyek, szakemberek, munkát keresők, illetve bárki számára, aki fejleszteni szeretné szakmai és magánéleti készségeit.

hirdetes

A Badiri E-Academy elindítására az "#IWishILearned" kampány keretében kerül sor, melyet azzal a céllal hoztak létre, hogy hangsúlyozzák az egész életen át tartó tanulás fontosságát és felhívják a figyelmet azokra a készségekre, illetve ismeretekre, amelyek, amennyiben az embereknek lehetősége nyílik elsajátításukra, hozzásegítik őket a mind a magánéletük, mind a szakmai karrierjük terén való előrelépéshez.

A NAMA arra kéri az érdeklődőket, hogy a közösségi oldalakon az #IWishILearned hashtaggel osszanak meg videókat arról, mi az, amit nagyon szeretnének megtanulni.

Az indulás utáni első időszakban az e-akadémia a következő területeken kínál arab és angol nyelvű szakképzési kurzusokat: üzleti, vállalkozási, kulturális, elméleti és tudományos. A kurzusok listája fokozatosan bővül majd, és a tervek szerint hamarosan további nyelveken további tanfolyamok is elérhetőek lesznek.

Az e-akadémia számos egyetemet, általános oktatási, illetve szakképzési intézményt, és különféle területek szakértőit is felkért, hogy járuljanak hozzá különféle tartalmakkal az ingyenes oktatási platform létrehozásához és továbbfejlesztéséhez.

Forrás: mti.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

vertikális marketingrendszer

Az értékesítési út szereplői közötti valamilyen mértékű vertikális integráció megléte. Tovább

public relations

A PR azon programok összessége, amelyeket azért alakítottak ki, hogy támogassák vagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld