notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 dolog, amit tudnod kell, mielőtt szállodába mész: szállási tippek utazóknak

hirdetes

Ezt a 10 dolog tudnod kell, mielőtt szállodába mész

VN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Nehéz manapság olyan helyet találni a világban, ahol ne állna rendelkezésre valamilyen szálláslehetőség. Némelyek ezek közül hibátlan szolgáltatást nyújtanak, míg annak olyanok is, amelyekben az ember a biztonság kedvéért inkább WC-papírt tesz az ülőkére.

10 szállodai tipp

Azonban bármilyen pazar, vagy pocsék helyet is sikerül kifognod, van néhány dolog, amivel jobb tisztában lenni, mielőtt átvennéd szobádat. A következőkben biztonsági és kényelmi tippeket szeretnénk megosztani veled, hogy ennyivel tűrhetőbbé tegyük következő utazásodat, akár akárhány csillag alatt is készülsz aludni!

1. A távirányító az egyik legmocskosabb dolog a szobában

A TV távirányító egy olyan szállodai kellék, amit mindenki összefogdos, mégis viszonylag ritkán takarítják. Némi enyhén nedves törlőkendő segíthet valamelyest enyhíteni a helyzeten.

2. Legyen kéznél egy hőmérséklet táblázat

Ha az Egyesült Államokba utazol, akkor jó eséllyel Fahrenheitben kell majd megadnod a termosztáton a kívánt szobahőmérsékletet. Ha a készülék nem jelzi ki az értékeket a megszokott Celsiusban, akkor jobb, ha tudod, hogy mi mennyit is jelent. Megsúgjuk: a 23°C 73,4°F.

3. Csak óvatosan a poharakkal

A poharakat általában minden távozó vendég után elmossák. Általában. Viszont ha a létesítménynek nincs saját étterme, akkor… hol? Hogyan? Nos, valószínűleg kézzel, de hogy mennyire hatékonyan, az már más kérdés. Légy tehát óvatos, és, ha teheted, mosd el őket te is, mielőtt innál belőlük.

4. Ne tedd a csomagjaidat az ágyra

Az ágyi poloskák kellemetlen kis jószágok, amik előszeretettel szívják ki a gyanútlan vendégek vérét, illetve ugranak rá a holmijaikra, hogy aztán velük tarthassanak következő úti céljukra – például haza.

Általánosságban érdemes a csomagokat először egy másik szobában lerakni, majd alaposan átvizsgálni a hálórészt, az ággyal, az ülőalkalmatosságokkal, és egyéb, ágyhoz közeli bútorokkal együtt. Ha tiszta a terep, pakolj be.

hirdetes

Ne feltételezd, hogy csak azért, mert egy hotel előkelő, nincsenek ágyi poloskái. Lehet, hogy hatékonyan tudnak fellépni ellenük, de ezek a kellemetlen kis élősködők mindenütt felbukkanhatnak.

5. Vigyél magaddal hosszú telefontöltő kábelt, vagy egy utazó elosztót

Egyre több eszközünk van, ami rendszeres újratöltést igényel, azonban a szállodákban található konnektorok száma nem változik ezzel arányosabban. A régebbieknél ez érthető, de meglepő módon néhány újépítésű szálloda sem figyel oda erre. Tartsd észben továbbá, hogy még ha a konnektor viszonylag közel is van az ágyhoz, nem biztos, hogy telefonod töltőkábele elér addig (az új készülékek némelyikéhez valamiért rövidebb kábeleket adnak).

Érdemes tehát beszerezni legalább egy hosszabb töltő kábelt, vagy legalább egy hordozható elosztót, amivel orvosolhatod ezt a problémát. Ne felejtsd el megnézni, hogy az adott országban milyen konnektorszabvány van, mert lehet, hogy adapterre lesz szükséged!

6. Segítünk a „hazavigyem-e a sampont” dilemmában

Vannak olyan szállodák, amelyek a megmaradt, felhasználatlan tisztálkodási szereket jótékonysági szervezeteknek ajándékozzák. Érdemes utánanézni ennek, mert így valószínűleg jobb helyre kerülnek majd, mintha te vinnéd haza őket, hogy aztán a táskád mélyén maradjanak és megfeledkezz róluk. Sok szálloda igyekszik továbbá nagyobb kiszerelésű adagolókra váltani, ami egyrészt gazdaságosabb, megoldás másrészt kevesebb műanyag hulladékot termel.

7. Zárkózz be, és ne feledkezz meg a „Ne zavarjanak” tábláról

hirdetes

Ha szeretnél sokáig aludni, és nem akarod, hogy a housekeeping idő előtt felébresszen (viszonylag korán jönnek, a sokáig alvóknak pedig extrakorán), akkor ne feledkezz meg a „Ne zavarjanak” tábla kiakasztásáról. Ez általában egyértelműen jelölve van, de angolul a „Do not disturb” szavakat kell keresni.

Mindemellett ügyelj rá, hogy ha van, akkor a retesz zárat is használd, hogy biztonságosan ajtót tudj nyitni valakinek, aki talán houskeepingnek adja ki magát, de nem biztos, hogy az is. Ritka az ilyen eset szállodákban, de első a biztonság. 

8. Fényképezd le a széf kódját

Még ha a születésnapodat is adod meg széfkódnak, jobb, ha csinálsz róla egy gyors fényképet telefonoddal, hogy biztosan ne felejtsd el.

9. A mosoda nem olcsó

Ha hosszabb utakra készülsz, akkor előbb-utóbb kénytelen leszel igénybe venni egy szálloda mosodáját. Erre mind csomagjaid terén, mind pénzügyileg érdemes felkészülni mert sosem tudhatod, hogy mikor lehet szükséged egy SOS mosásra.

Természetesen mindig érdemes egy emailben érdeklődni az adott szállodáknál, amiket kinéztél magadnak, hogy milyen szolgáltatásokat kínálnak ilyen téren, és milyen áron, illetve hogy ezek hiányában milyen közeli lehetőségeket tudnának javasolni szükség esetén.

10. Próbáld ki a vendégházakat is

A vendégházak (általában) nem olyan drágák, mint a szállodák, és sok új érdekes emberrel ismerkedhetsz meg ott tartózkodásod során – adj nekik egy esélyt!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

keresztpromóció

Egy márkával egy másik, nem konkurens márkát reklámoznak. Tovább

a mérés szabályozási rendszere

a metrológiai megerõsítéshez és a mérési folyamatok folyamatos szabályozásának... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Utazás