notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan szavaznak majd az orvosok a vizitdíjról?

hirdetes

Hogyan szavaznak majd az orvosok a vizitdíjról?

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Megosztja az orvosokat a vizitdíj eltörlésérõl szóló népszavazás. Több háziorvos is kiállt a térítés megmaradása mellett, miközben a Magyar Orvosi Kamara elnöke a díjak megszüntetése mellett érvel. A kórházi napi díjról szintén különbözõek a vélemények.

Nem ért egyet a térítéssel


A Magyar Orvosi Kamara elnöke korábban sem értett egyet a térítéssel, Éger István tehát igennel voksol majd a díjak eltörlését célzó népszavazáson. Szerinte kétségtelen, hogy ezekre az összegekre szükség van, de nem ilyen módon, hanem egy stabil, kiszámítható társadalmi egészségbiztosítás alapján történõ finanszírozás útján.
hirdetes

A háziorvosok elvesztik bevételük jelentõs részét


A Budapesti Orvosi Kamara háziorvosi szekciójának vezetõje viszont nem árulta el, hogyan szavaz március 9-én. Kertai Aurél még abban sem biztos, hogy elmegy voksolni. Szerinte a vizitdíj ügyét nem így kell megoldani. A háziorvosi praxisoknak szükségük van a fejlesztést szolgáló összegekre, de azokat nem vizitdíjként kellene beszedni - vélekedett.
Az a több mint kétszáz orvos, aki csatlakozott a vizitdíj megtartása melletti, múlt héten indított internetes kampányhoz, biztosan nemmel szavaz majd. Komáromi Zoltán az akció egyik kezdeményezõje korábban úgy érvelt: ha a népszavazás eltörli a vizitdíjat, akkor a háziorvosok a bevételük jelentõs részét elvesztik.
hirdetes


Szükség van a térítésekre


A vizitdíjból és kórházi napidíjból származó bevétel nem jelentõs, legalábbis a Kazincbarcikai Városi Kórház igazgatója szerint. Trencsényi Erzsébet szerint másképp kell rendezni a kérdést. Ezzel szemben a Bajcsy-Zsilinszky Kórház fõigazgatója, Papp László szerint szükség van ezekre a térítésekre.

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Affinitás marketing

Olyan marketing szemléletmód, amely a felhasználók azon csoportjára koncentrál, akik... Tovább

nemzetközi marketing

A külföldi piacokon végzett marketingtevékenység, ahol a vállalat differenciált vagy... Tovább

Tovább a lexikonra