notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mit tehetünk a hulladékkal?

hirdetes

Mit tehetünk a hulladékkal?

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Amennyiben betartjuk a jogszabályokat, akkor összegyûjtjük, átadjuk egy olyan szállítónak, aki rendelkezik a megfelelõ engedélyekkel, tehát biztosított, hogy a szállítás közben és után sem okoz környezetszennyezést, majd a végén elkerül a szállítmány a lerakóba vagy az égetõbe. Mi pedig megfizetjük a szállítás, és a lerakás vagy az égetés költségét. Ami egyre nagyobb, és nagyobb, különösen a veszélyes hulladékok esetén. Manapság, a megszorítások korában érdemes elgondolkodni minden megtakarítási formán, így azon is, spórolhatunk-e a hulladékra költött összegbõl

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Mit tehetünk a hulladékkal?

Természetesen nem arra gondoltunk, hogy a hivatalos út helyett tüzeljük el a saját kazánunkba, vagy vigyük ki az erdõ szélére, elhagyott raktárakba a hulladékot. Ezt nem csak a bírságok elkerülése miatt nem érdemes megtennünk. Felelõsen gondolkodó ember tisztában van azzal, hogy saját környezetének szennyezése a saját egészségét is veszélyezteti.

De tisztába vagyunk-e azzal, hogy milyen veszélyei vannak a lerakásnak, vagy az égetésnek?

Elõször is, mindkét módszer egyértelmûen csõvégi technológia, azaz csak látszatmegoldás. Eltünteti a hulladékot a szemünk elõl, az egyik módon a földbe, másik módon „füstbe megy”, tehát levegõvé válik. De járjuk kicsit körbe a témát környezetvédelmi szempontból. A lerakók értékes területet foglalnak el, és még megtelésük után sem használható bármire a terület. Az égetõk kibocsátásáról világszinten vitatkoznak, vannak tanulmányok melyek kimutatták az égetõk környékén egyes megbetegedések magasabb számát. Aztán ott van a keletkezõ, igen veszélyes égetési maradék, melyet szintén tenni kell valahová. És ha ennek kezelésével is számolunk, akkor az is kiderül, hogy az égetõk mûködése több energiát igényel, mint amit termel. Tehát a hulladék eltûnik ugyan szem elõl, de a probléma nem. És ha már az energiánál tartunk…

hirdetes
A fogyasztói társadalom rengeteg energiát használ fel a termelésre. Aztán rengeteg energiát és pénzt költ környezetvédelemre, vagyis arra, hogy a keletkezett hulladék hatásaitól megóvja a környezetét. Valójában a fogyatkozó nyersanyagainkból és erõforrásokból hulladékhegyeket, légszennyezést és toxikus salakmaradékot állítunk elõ.

Ijesztõ? Van más lehetõség!

A szelektív hulladékgyûjtést követõen a legtöbb hulladéktípus másodnyersanyag, melyért még pénzt is kaphatunk. Sajnos egyelõre idõ, és energia azoknak a szervezeteknek a felkutatása, akik ezeket az anyagokat felhasználják, de megéri a ráfordítást, hiszen nem mindegy, hogy mi fizetünk a szállításáért, a kezelésért, vagy nekünk fizetnek az anyagért.
hirdetes
Azokban az esetekben, ahol fel nem használható veszélyes hulladék keletkezik, szinte mindig van lehetõség arra, hogy a gyártási folyamatok áttervezésével eltüntesse a veszélyes melléktermékeket, csökkentse az összes szennyezést, és olyan termékeket hozzon létre, amelyek élettartamuk végén, hulladék formájában sem okoznak jelentõs, hosszú távú problémát.
Nem kel feltalálnunk a spanyolviaszt. Nem kell idõt és energiát pazarolnunk arra, hogy kitaláljuk, mit és hogy érdemes szelektíven gyûjteni, hogyan csökkenthetõ a veszélyes hulladék mennyisége, azaz hogyan csökkenthetjük a költségeket. Ha szeretne több információt kapni errõl a területrõl, keresse munkatársainkat!
Ha Ön éppen a másik oldalt képviseli, másodnyersanyag hasznosító és több partnert szeretne, akkor is segítségére lehetünk!

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!


Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

beszerzés

Szűkebb értelemben a termeléshez szükséges anyagok, segédanyagok stb. megvásárlását... Tovább

minõsítési folyamat

az elõírt követelmények teljesítési képességét bizonyító folyamat 1. MEGJEGYZÉS:... Tovább

Tovább a lexikonra