notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mit tehetünk a hulladékkal?

hirdetes

Mit tehetünk a hulladékkal?

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Amennyiben betartjuk a jogszabályokat, akkor összegyûjtjük, átadjuk egy olyan szállítónak, aki rendelkezik a megfelelõ engedélyekkel, tehát biztosított, hogy a szállítás közben és után sem okoz környezetszennyezést, majd a végén elkerül a szállítmány a lerakóba vagy az égetõbe. Mi pedig megfizetjük a szállítás, és a lerakás vagy az égetés költségét. Ami egyre nagyobb, és nagyobb, különösen a veszélyes hulladékok esetén. Manapság, a megszorítások korában érdemes elgondolkodni minden megtakarítási formán, így azon is, spórolhatunk-e a hulladékra költött összegbõl

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Mit tehetünk a hulladékkal?

Természetesen nem arra gondoltunk, hogy a hivatalos út helyett tüzeljük el a saját kazánunkba, vagy vigyük ki az erdõ szélére, elhagyott raktárakba a hulladékot. Ezt nem csak a bírságok elkerülése miatt nem érdemes megtennünk. Felelõsen gondolkodó ember tisztában van azzal, hogy saját környezetének szennyezése a saját egészségét is veszélyezteti.

De tisztába vagyunk-e azzal, hogy milyen veszélyei vannak a lerakásnak, vagy az égetésnek?

Elõször is, mindkét módszer egyértelmûen csõvégi technológia, azaz csak látszatmegoldás. Eltünteti a hulladékot a szemünk elõl, az egyik módon a földbe, másik módon „füstbe megy”, tehát levegõvé válik. De járjuk kicsit körbe a témát környezetvédelmi szempontból. A lerakók értékes területet foglalnak el, és még megtelésük után sem használható bármire a terület. Az égetõk kibocsátásáról világszinten vitatkoznak, vannak tanulmányok melyek kimutatták az égetõk környékén egyes megbetegedések magasabb számát. Aztán ott van a keletkezõ, igen veszélyes égetési maradék, melyet szintén tenni kell valahová. És ha ennek kezelésével is számolunk, akkor az is kiderül, hogy az égetõk mûködése több energiát igényel, mint amit termel. Tehát a hulladék eltûnik ugyan szem elõl, de a probléma nem. És ha már az energiánál tartunk…

hirdetes
A fogyasztói társadalom rengeteg energiát használ fel a termelésre. Aztán rengeteg energiát és pénzt költ környezetvédelemre, vagyis arra, hogy a keletkezett hulladék hatásaitól megóvja a környezetét. Valójában a fogyatkozó nyersanyagainkból és erõforrásokból hulladékhegyeket, légszennyezést és toxikus salakmaradékot állítunk elõ.

Ijesztõ? Van más lehetõség!

A szelektív hulladékgyûjtést követõen a legtöbb hulladéktípus másodnyersanyag, melyért még pénzt is kaphatunk. Sajnos egyelõre idõ, és energia azoknak a szervezeteknek a felkutatása, akik ezeket az anyagokat felhasználják, de megéri a ráfordítást, hiszen nem mindegy, hogy mi fizetünk a szállításáért, a kezelésért, vagy nekünk fizetnek az anyagért.
hirdetes
Azokban az esetekben, ahol fel nem használható veszélyes hulladék keletkezik, szinte mindig van lehetõség arra, hogy a gyártási folyamatok áttervezésével eltüntesse a veszélyes melléktermékeket, csökkentse az összes szennyezést, és olyan termékeket hozzon létre, amelyek élettartamuk végén, hulladék formájában sem okoznak jelentõs, hosszú távú problémát.
Nem kel feltalálnunk a spanyolviaszt. Nem kell idõt és energiát pazarolnunk arra, hogy kitaláljuk, mit és hogy érdemes szelektíven gyûjteni, hogyan csökkenthetõ a veszélyes hulladék mennyisége, azaz hogyan csökkenthetjük a költségeket. Ha szeretne több információt kapni errõl a területrõl, keresse munkatársainkat!
Ha Ön éppen a másik oldalt képviseli, másodnyersanyag hasznosító és több partnert szeretne, akkor is segítségére lehetünk!

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!


Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

franchise

Termelők, nagykereskedők és más szolgáltató szervezetek mint rendszergazdák és független... Tovább

átsorolás

nem megfelelõ termék fokozatának módosítása, hogy az az eredetitõl eltérõ... Tovább

Tovább a lexikonra