notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Háromszázmillió forint a zöld szervezeteknek

hirdetes

Háromszázmillió forint a zöld szervezeteknek

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A zöld forrás idei pályázatán elsõsorban természetvédelmi, környezetvédelmi tanácsadási és tudatformálási célokra ad támogatást a civil szervezeteknek a zöld tárca, mintegy 300 millió forintért. Az összesen 450 millióból 150-et a szaktárca már tavaly odaítélt. 

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Idén 450 millió forintot kapnak pályázat útján a zöld szervezetek a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumtól (KVVM) programjaik támogatására. Ebbõl a tárca már 150 milliót tavaly decemberben odaítélt olyan projektekre, amik még az idén is futnak. Tavaly 300 millió forintot tett ki a civileknek adható támogatás keretösszege - nyilatkozta Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter a keddi sajtótájékoztatón. 
A zöld forrás idei pályázatán elsõsorban természetvédelmi, környezetvédelmi tanácsadási és tudatformálási célokra ad támogatást a civil szervezeteknek a zöld tárca, mintegy 300 millió forintért. A május 17-i határidõig beadott 742 pályázatból 402-t támogat a KVVM. 

hirdetes

A támogatási igények meghaladták az egymilliárdot 

A szétosztott támogatásokból 124 millió forintot a minisztérium olyan konkrét célokra ad, amelyek a Nemzeti Környezetvédelmi Program (NKP) végrehajtásához illeszkednek. A civil szervezetek saját ötleteinek támogatására 175 millió forint jutott - jelezte a miniszter. Az NKP-s célokra több mint egymilliárd forintot, a saját ötletekre 874 millió forintot tett ki a támogatási igény. 
A pályázaton a legtöbb pénzt, összesen 28 millió forintot a Magyar Madártani Egyesület nyert el. A Magyar Természetvédõk Szövetsége 16,4 millió forintot, az E-Misszió 10,15 millió forintot, a WWF Magyarország 10 milliót kapott. A tenderre egy szervezet legfeljebb 5-5 pályamûvet adhatott be, egyenként maximum 5 millió forintos igénnyel. 

hirdetes
Szulimán Zsuzsa, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Fõigazgatóság fõosztályvezetõje elmondta: a nyertes pályázók a támogatásaik felét az idén kézhez kapják attól függõen, hogy a szerzõdéskötés elõfeltételeit teljesítik. 

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

környezeti tényező

környezeti tényező Valamely szervezet  tevékenységének, termékeinek vagy... Tovább

minõségfejlesztés

a minõségirányításnak az a része, amely a minõségi követelmények teljesítési... Tovább

Tovább a lexikonra