notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Módosítani kell a szervizek minõségirányítási rendszerét

hirdetes

Módosítani kell a szervizek minõségirányítási rendszerét

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Változtak az idõszakos gépjármû fenntartói vizsgálatot (mûszaki vizsgáztatás) végzõ szervizek minõségirányítási (ISO 9001:2000) rendszerével kapcsolatos követelmények.

Minden idõszakos gépjármû fenntartói vizsgálatot (mûszaki vizsgáztatás) végzõ szerviznek kötelezõ az ISO 9001:2000 szabvány szerinti rendszer mûködtetése. Nem elegendõ csak a szabvány követelményeinek megfelelni, de a Közlekedési Felügyelet kijelölt szakértõjének is részt kell vennie az auditokon. A szekértõnek kötött 36 kötelezõen ellenõrizendõ pontot tartalmazó kérdéslistája van, amit tételesen át kell vizsgálnia. A szakértõ ettõl a kérdéslistától nem térhet el.

hirdetes

A Közlekedési Felügyelet szakértõjének részt kellett vennie eddig is az auditon, de a követelmények ellenõrzése nem volt ennyire kötött. A változások érintik azokat a szervizeket is aki most építik ki az ISO 9001:2000A szakértõnek minden adatot pontosan dokumentálnia kell és le kell adnia a Közlekedési Felügyeletre, amit ellenõrizhet a Közlekedési Felügyelet egy helyszíni ellenõrzéssel. A szakértõ miután elkészítette a jelentését ezt átadja a Tanúsító cégnek is aki elkészíti a tanúsítványt. A tanúsítvány mellé mindenképpen szükséges a szakértõi állásfoglalás is, ami tartalmazza a Közlekedési felügyelet szakértõjének a jóváhagyását.

hirdetes

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

eltérési engedély

a termék létrehozása elõtt adott hozzájárulás egy termék (3.4.2.) eredetileg... Tovább

Google Wave

Mi is a Google Wave? A Google Wave egy új online eszköz, amellyel real-time, azaz valós idejű... Tovább

Tovább a lexikonra