notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A színek pszichológiai hatása

hirdetes

A színek pszichológiai hatása az Interneten

Dányi Renátó designer
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A webhely készítőjének folyamatosan olyan új lehetőségeket és új utakat kell keresnie, melyek segítségével jó benyomást tehetnek a látogatókra. Nem mindegy, hogy a látogató mennyit időzik az Ön honlapján és, hogy milyen "élményekkel" távozik onnan. Olyan ez, mint egy nyaralás! Ha egyszer felfedezünk egy szép helyet, mindig visszahúz a szívünk!

Akár üzletének sikeressége függhet ettől!

Tudta-e, hogy bizonyos színekkel, és azok kombinációjával befolyásolhatjuk látogatóink viselkedését?
Ez egy nagyon régi, jól bevált módszer, azonban gyakran a tervezők hajlamosak elfeledkezni róla.
Pedig bizonyos emberi érzelmeket kiválthatunk a színek által, csak tudnunk kell melyik szín mire képes.

Nos, a fehér egy nagyon fontos szín, de Ön nagy valószínűséggel, más színekkel is ki fogja majd egészíteni honlapját. Ehhez azonban a színek ismerete mellett egy kis kreativitás is szükséges. A vörös szín melegséget, vágyakozást, élénkséget, izgatottságot vált ki általában. A hidegebb színek, mint a zöld és a kék, a nyugalom, és az elégedettség érzését fokozzák.

A sötétebb színek keményebbé teszik a dolgokat, míg a világosabbak könnyebbé. A sárga szín a gond, aggodalom érzetét fejezheti ki, míg a fekete a nyugtalanság, szomorúság színe. De! a sárga színt gyakran az olcsósággal párosítják össze, a zöld a mohóságra, kapzsiságra utal, a fekete, pedig az elegancia színe.
hirdetes

Marketingeszköz

Hát bizony nem könnyű dolog ez! A színek pszichológiai hatása egy remek marketingeszköz a lehetőségek tárházából, de vigyázni kell velük, meg kell őket ismerni, mielőtt használnánk. Például ha egy mosóporos dobozon a szürke szín dominálna, nem lenne egy telitalálat. Tudat alatt az emberekben a szürke összekapcsolódna a ruhájuk színével, és hát ki szeretne szürke ruhákban járni? Ugye mennyivel jobb hatása van a színes mosóporos dobozoknak?

A szürke és a barna szín komorságot, depressziót sugall, de a vörös szín kombinálásával vidámmá, élénkké tehetjük az összhatásukat. Az, hogy az egyes színek mennyire teszik keménnyé, erőssé a dolgokat, az a kombinálásuk mértékétől függ. A gyöngyház, a burgundi vörös, a bézs és a kék árnyalatai a megbízhatóságot, alaposságot jelenthetik.
hirdetes

Színek hatása emberekre

A sort a végtelenségig folytathatnánk, hiszen a színek világa kifogyhatatlan. Ne felejtse hát el, amikor a színskála az egyik legfigyelemfelkeltőbb eszköz! De azt is figyelembe kell venni, hogy mivel emberek vagyunk, különbözünk. Mindenkire másként hathatnak a színek.

Melyek tehát a hasznos, jó színek? Nos erre a kérdésre gyakran nincs válasz, ezért kísérletezzünk bátran és tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a legjobb színhatás elérésére!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

seo

Mit is jelent a SEO rövidítés?  A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization,... Tovább

környezeti előirányzat

környezeti előirányzat A szervezetre vagy annak részeire vonatkozó, a környezeti célokból... Tovább

Tovább a lexikonra