notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szoftverrel támogatott dokumentációs rendszer

hirdetes

Szoftverrel támogatott dokumentációs rendszer

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A minõségirányítási rendszer kidolgozása során egyre szélesebb körben terjed, hogy a mûködést elõíró és igazoló dokumentumok kezelését, a folyamatok szabályozását „papírkímélõ” módon, szoftveres úton oldják meg. Az így kialakított mûködési rendnek számos elõnye van a költségkímélõ, gyors információáramlást lehetõvé tevõ mûködéstõl kezdve a környezetvédelmi szempontok figyelembe vételéig.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Fontos szempont, hogy a dokumentációk kezelése a lehetõ legkevesebb hibaforrást tartalmazó, egyszerû, de mégis hatékony logika szerint mûködjön. Ezért a rendszer kidolgozásánál figyelembe kell venni a szabályozásokkal közvetlenül dolgozók szempontjait is. A rendszernek biztosítania kell az adott tevékenységhez szükséges információk elérhetõségét, a dokumentációk állapot (érvényes, visszavont, archivált) szerinti azonosíthatóságát, a folyamatok nyomon követhetõségét. A minõségirányítási rendszert támogató szoftverek modulszerûen épülnek fel, amelyek a legfontosabb szabályozási területeket (ami lehet a rendszer szerinti logika, vagy a vállalati folyamatok szerinti, legtöbbször üzleti folyamatokat követõ logika) foglalják magukba.

hirdetes

Különösen hangsúlyos kérdések:

  • A hozzáférések szabályozása, a felhasználó belépési jogosultságának ellenõrzése.
  • Az információkhoz való hozzáférés jogosultságának ellenõrzése. Biztosítani kell, hogy mindenki, aki jogosult rá, megkapja a munkájához szükséges információkat. Ki kell zárni azonban, hogy illetéktelenek módosítsanak valamilyen adatot, dokumentumot.
  • A dokumentumok kezelésével kapcsolatos jogok ellenõrzése több szinten.
  • Titkos dokumentumok hozzáférhetetlenségének megõrzése.

A papíralapú szabályozási rendszerekkel kapcsolatban a szoftver alkalmazása feleslegessé teszi az elosztási jegyzéket. A hálózatra telepített dokumentum mindenki által elérhetõ, ezért nem kell több példányban elkészíteni és a felhasználóhoz eljuttatni. Az elosztó jegyzék azon funkcióját, amely az érvénytelen példányok visszavonását és a módosítások szétosztását szolgálja, a hozzáférések egyértelmû definiálásával és a módosítás tényének megfelelõ eszközzel történõ kihirdetésével helyettesíteni kell.

hirdetes

A dokumentumkezelés leghatékonyabban a dokumentumkezelõ rendszerrel (pl. Lotus Notes, ICL Office Power, Microsoft Office stb.) végezhetõ el.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

környezetközpontú irányítási rendszer, KIR

környezetközpontú irányítási rendszer KIR Egy szervezet irányítási rendszerének az a... Tovább

eltérés

egy követelmény (3.1.2.) nem teljesülése Tovább

Tovább a lexikonra