Szűzpecsenye erdei gombás raguval és mini lángosokkal

Szűzpecsenye erdei gombás raguval és mini lángosokkal

helloladies.hu
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ahogy a korábbi posztomban is írtam, kaptunk háromféle frissen szedett erdei gombát - amit mielőbb szerettem volna el is készíteni. Agyaltam is rajta, hogy mi legyen belőlük - de mindig az első gondolat a legjobb, vagyis a gombaragu mellett maradtam.

Szűzpecsenye erdei gombás raguval és mini lángosokkal

Az erdei gombák mellé úgy gondoltam, hogy a sertésszűz nagyon frappáns választás lehet - most már csak a köret volt a kérdéses. Talán legyen édesburgonya? Vagy egy sima, krémes krumplipüré? Nos a nejem akaratlanul is megoldotta a kérdést. Reggelire sajtos, tejfölös lángossal lepte meg a csapatunkat - amiből maradt egy kevéske tészta a hűtőben, erre pedig én gyorsan rá is csaptam. Tehát legyen a köret mini lángos. 

 

 

A háromféle gombát alaposan letisztítottam, finoman ledörzsöltem az erdei koszt róluk, majd egyenletes, kb kocka méretű darabokra vagdostam mindet. 

 

 

Sárgarépát, gyökér zöldséget és karalábét szintén felkockázok, kb azonos méretűek legyenek, mint a gombák. Vöröshagymát cutterben apróra darabolok, zsályalevelet is felaprózok. 

 


A vöröshagymát kevés olajon vagy zsiradékon megdinsztelem, majd a répákat és zöldségeket kicsit lepirítom a hagymán. Ezt követően egy kevés vizet töltök alájuk, majd jöhet a zsályalevél, kömény, só és bors. Hagyom hogy a zöldséges alap szépen párolódjon, hadd puhuljanak az összetevők. Nem árt, ha egy kevés fehér bort vagy rozét is az alapba öntünk - ettől üdébb és teltebb lesz az íz és illat világ.

hirdetes

 

 

Amikor már kezdnek a zöldségek bepuhulni, akkor jöhetnek a gombák. Nem kell nekik sok, nem kell szétfőzni őket - a lényeg, hogy az ízük átjárja a ragut, de állagra klassz maradjon a gombahús is. Végső fázisként készítünk egy tejfölös vagy tejszínes habarást, amivel a ragut még összerottyantjuk.

 

A sertés szűzpecsenyéket lehártyázzuk, majd vékony vajon átpirítjuk minden oldalukat. A serpenyőben héjastól jó pár fokhagyma is pirulhat, na meg egy ágnyi zsályalevél is. A húsokat szépen átforgatjuk, a fontos, hogy minden oldaluk szép kérget kapjon. 

hirdetes

 

 

Ha a húsok előpirultak, akkor alufóliába csavarom őket, majd 120 C-os sütőben még 30 percig pihengetnek.

 

 

Míg a húsok készre sülnek, addig a lángoskákat kiszúróval kivágjuk egy deszkán, majd forró olajban készre sütjük őket.

 

 

Tálalunk, amikhez frissen vágott mikrozöldeket is rakosgatunk, amik nem csak jól néznek ki, hanem baromi egészségesek és finomak is.

 

 

Hegyvári Zoltán

alias Húsimádó

Forrás: husimado-eger.blog.hu


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Érdekességek Ételek Gasztronómia Magyar Magyarország

Szótár

felhasználási engedély

hozzájárulás az elõírt követelményeknek nem megfelelõ termék felhasználásához,... Tovább

Totális Internetes Jelenlét

Totális Internetes Jelenlét, azaz a Total Internet Presence TIP   Mi is a TIP... Tovább

Tovább a lexikonra