notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Környezetvédelem az irodában 4. rész

hirdetes

Környezetvédelem az irodában 4. rész

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Sorozatunk elõzõ három részében áttekintettük, milyen lehetõségek vannak az irodai környezetvédelemre. Megvizsgáltuk, hogyan csökkenthetjük a káros környezeti hatásokat a bútorok, a felhasználásra kerülõ papír gondos kiválasztásával, hogyan csökkenthetjük az energiafelhasználást, anélkül, hogy lemondanánk megszokott kényelmünkrõl. De még nem értünk a lehetõségek végéhez! Nézzük, milyen további lehetõségek vannak az irodában a környezeti hatások mérséklésére.

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Környezetvédelem az irodában 4. rész

Rendszeres takarítás

Minden helyiségben, ahol emberek jönnek-mennek szükség van rendszeres takarításra. Márpedig az irodák ilyen helyek. Megfelelõ fényviszonyokat csak tiszta ablak biztosít, a zárt térben összegyûlt por, melyet az irodai berendezések és a mozgás felkavar ártalmas az ott lévõ embereknek és a berendezéseknek egyaránt. Eddig nyilván nem mondtunk újdonságot senkinek. De megnézte már valaki, hogy milyen tisztítószert használnak az irodában? Hogy ugyanazokat, amiket otthon, és ezek normál kereskedelmi forgalomban kapható termékek? Igen, de attól még lehetnek veszélyesek! Nézze csak meg a címkéjüket! Ha ott van a kis narancssárga négyzet, akkor bizony veszélyes anyagot használnak. Ami részben a cégek számára mindenféle adminisztrációs követelményt jelent (lásd veszélyes anyagokkal kapcsolatos cikksorozatunk), másrészt károsíthatják a felhasználók egészségét, valamint a környezetet. Vannak olyan tisztítószerek, melyek környezet- és felhasználó barátok? Természetesen igen. Csak szét kell nézni a boltok polcain! Ezek közül sok ugyanolyan hatékony, mint az erõsen lúgos, vagy savas társaik. Ismerik a tisztítószerek beszerzõi ezeket a szereket?

hirdetes

Környezetbarát mûködés

Sorozatunk elsõ részében arra kértük, nézzen szét az irodában maga körül. Most arra kérjük, vegye számba, munkatársaik milyen eszközzel közlekednek, és hogyan teszik azt. Nem, közel sem arról van szó, hogy ha egy cég környezetbarát módon akar mûködni, akkor munkatársainak gyalog, kerékpáron, vagy végsõ esetben tömegközlekedéssel szabad csak járni. DE. Figyelembe veszik a céges jármûvek beszerzésénél a fogyasztási és a kibocsátási szempontokat? A nem megfelelõ karbantartás nagyobb levegõszennyezést eredményezhet. Nyilvántartják a jármûvek karbantartását? Odafigyelnek arra, hogy a szervizben megfelelõen kezelik-e a jármûveik karbantartása során keletkezett veszélyes hulladékot? Tervezik a gépkocsi használatot? Odafigyelnek arra, hogy a lehetõ legkevesebb „menetszámból” oldják meg a szükséges utakat? És tudják azt, hogy a vezetési stílus milyen nagymértékben befolyásolja az üzemanyag felhasználást, a károsanyag kibocsátást? (Errõl is olvashat honlapunk egy korábbi cikkében!) Kérdezze meg még ma kollégáitól, õk ismerik-e ezeket a módszereket! Ha nem, ideje felvenni ezt a témát is a képzési tervbe!

hirdetes

Irodai mûködés

Sorozatunk az irodai környezetvédelemrõl egyelõre véget ér. Célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy minden egyes iroda mûködése valósi környezeti hatásokkal jár, melyek odafigyeléssel mérsékelhetõk. Természetesen, a bemutatott lehetõségek csak kiragadott példák, melyekkel csökkenthetjük a környezetszennyezést. Kérjük, gondolja tovább a sort, keresse meg azokat a további lehetõségeket, melyek „zöldebbé” teszik irodája mûködését! Ha további segítségre van szüksége, forduljon munkatársainkhoz!

Ön miért jutott erre a honlapra? Mert ez az oldal egy hatékony, keresõbarát oldal! Szeretne Ön is több látogatót, egy hatékony és üzletet hozó honlapot? Online marketing tanácsadás, honlapkészítés állami támogatás segítségével! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

átvizsgálás

tevékenység, amely a vizsgálat tárgyára vonatkozóan az alkalmasság, a célnak való... Tovább

ISO 9001

MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány AZ ISO 9001 egy nemzetközi szabvány. A szabvány alapján... Tovább

Tovább a lexikonra