notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Rosszindulatú alkalmazás a Facebook-on! Hogyan védjük meg profiloldalunkat a támadó vírustól?

hirdetes

A megváltozó horoszkóppal támad egy új Facebook-vírus

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A múlt héten a sajtó világszerte leadta a hírt, mely szerint asztronómusok újraszámolták az eredeti babiloni csillagjegyekhez tartozó dátumokat, ez pedig azzal jár, hogy rengeteg embernek megváltozik a zodiákusa. Az internetes csalók egyből lecsaptak a hírre és már szedi is az áldozatait egy új kártevő a legnépszerűbb közösségi oldalon.

A Sophos informatikai biztonsággal foglalkozó cég Naked Security nevű blogját idézve a múlt héten írtunk egy új típusú csalásról, amely ígérete szerint megmutatja, hogy a felhasználónak mi volt az első bejegyzése a Facebookon. A kattintás után azonban nem az áhított információ jelenik meg a képernyőn, hanem egy rosszindulatú alkalmazás, amely engedélyezés után azonnal megjeleníti a fertőzött linket a felhasználó profiloldalán.

A link egyébként egy online közvéleménykutatásra mutat, amelynek kitöltéséből remélnek pénzhez jutni a csalók. A mostani változat pontosan ilyen módon működik, azonban az első bejegyzés helyett felajánlja, hogy a felhasználók megnézhetik, a változás miatt mi lesz az új csillagjegyük. A kattintás után azonban természetesen a már fent leírt kérdőív jelenik meg a képernyőn, miközben az alkalmazás már terjeszti is magát ismerőseink körében.

hirdetes

A vírusirtó cég szakemberei szerint a profiloldalunkon megjelenő hamis üzeneteket egyetlen gombnyomással törölhetjük, azonban itt az oldal felajánlja a fertőzött alkalmazás törlését is. Miután kitöröltük, érdemes a személyes beállításainkat is ellenőrizni, hogy nem kerültünk-e be valamilyen oldal rajongói közé, amelyet eddig nem jelöltünk be. Ha igen, azt is érdemes kitörölni, hogy megkíméljük magunkat a nem kívánt üzenetektől.

Forrás: Hvg.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

nyomonkövethetõség

képesség arra, hogy nyomon kövessék a múltját, az alkalmazását, vagy a helyét... Tovább

érdekelt fél

érdekelt fél Olyan személy vagy csoport, akit vagy amelyet egy szervezet környezeti... Tovább

Tovább a lexikonra