notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

TÁMOP pályázat - támogatás megváltozott munkaképességű emberek munkahelyi adaptációjára

hirdetes

Pályázat - TAMOP megváltozott munkaképességű emberek munkahelyeinek adaptációja konvergencia régió

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Pályázati terméklap Készítette: Végh Enikő (Árindex Kft.) Pályázat címe: Társadalmi Megújulás Operatív Program: Megváltozott munkaképességű emberek munkahelyeinek adaptációja a Konvergencia Régiókban Pályázat kódja: TAMOP_2011-111-1

Beadási határidő: A pályázatok benyújtása 2011. augusztus 30-tól 2011. december 31-ig lehetséges.
Finanszírozási kód: Társfinanszírozott
Rendelkezésre álló keretösszeg: A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 721.860.000,- Ft, amely a konvergencia régiók területén használható fel.
Kedvezményezettek (akik pályázhatnak): Jelen pályázati kiírás keretében támogatás a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV tv. 58 § (5). bekezdésének c.) pontja alapján, munkaadónak minősülő azon szervezet vagy vállalkozás részére nyújtható, amely a TÁMOP-1.1.1-08/1-2008-0001 azonosító számú kiemelt projektbe bevont, megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztat. Az előbbi jogszabályi hivatkozás alapján a TÁMOP-1.1.1-08/1-2008-0001 azonosító számú kiemelt projekt keretében önfoglalkoztatóvá vált megváltozott munkaképességő személyek is pályázhatnak.
A pályázat célja röviden: A pályázat célja azoknak a munkahelyeknek az adaptációja, fizikai és/vagy infokommunikációs akadálymentesítése, amelyeken a TÁMOP-1.1.1-08/1-2008-0001 azonosító számú kiemelt projektben résztvevő megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatnak. Ezen túl támogatható olyan pályázat is, amely a fenti konstrukció keretében önfoglalkoztatóvá váló személy számára biztosítja a foglalkoztatás fizikai feltételeinek megteremtését.
CRM beruházási célok: Munkahelyteremtés, foglalkoztatás
Célcsoportok, akiknek ajánlható: lásd Kedvezményezettek!
Kizáró okok: A projekt megvalósítása során a tevékenységek kizárólag Magyarországon, a Konvergencia Régiókban végezhetők.
Pénzügyi előírások:
Támogatható tevékenységek köre:
— a) A termelő, szolgáltató létesítményeknek a megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatásával összefüggő átalakítása, beleértve az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény és az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Kormányrendelet szerinti akadálymentesítést. (Az akadálymentesítést a mellékelt „Segédlet a komplex akadálymentesítés megvalósításához”, valamint az „Ajánlás az infokommunikációs akadálymentesítésre” dokumentum figyelembevételével kell elvégezni.)

hirdetes
— b) A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásához szükséges eszközök, berendezések beszerzése és/vagy átalakítása. Technológiai fejlesztést eredményező beruházások, az alábbiak szerint történhetnek:
- új eszköz beszerzése, vagy
- olyan használt eszköz beszerzése, amely esetében a pályázó igazolni tudja, hogy a használt eszköz 3 évnél nem régebbi (azaz az eszköz gyártási éve nem lehet korábbi, mint a beszerzés időpontját megelőző harmadik év) és az adott eszköz megvásárlásához EU vagy hazai támogatást nem vettek igénybe.
— c) A megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatása érdekében a munkahely és a munkaeszközök korszerűsítése.
A pályázat keretében több, a fentiekben meghatározott a), b) és c) típusú támogatható tevékenységre együtt és külön-külön is lehet pályázni, illetve egy pályázó több pályázatot is benyújthat.
A pályázaton egy pályázó jelen pályázati kiírás, és a TÁMOP-1.1.1-09/1-2 pályázati kiírás teljes időtartama alatt legfeljebb 25.000.000,- Ft-os támogatásban részesülhet, függetlenül a foglalkoztatott, vagy foglalkoztatni kívánt, a TÁMOP-1.1.1-08/1-2008-0001 azonosító számú kiemelt projektbe bevont személyek, illetve benyújtott pályázatok számától. Egy, a TÁMOP-1.1.1-08/1-2008-0001 azonosító számú kiemelt projektbe bevont személy foglalkoztatása csak egy pályázat keretében támogatható.
Támogatási intenzitás %-ban: 100%
Támogatás típusa: vissza nem térítendő támogatás
Támogatás minimum és maximum összege: minimum 100.000,- Ft, maximum 25.000.000,- Ft.
Önerő mértéke: lásd Támogatási intenzitás %-ban!
Biztosíték, illetve banki garancia: lásd Pályázati útmutató!
Egyéb megkötések, rendelkezések, amelyeket kötelezően figyelembe kell venni:
Célcsoportra vonatkozó elvárások:
- a TÁMOP-1.1.1-08/1-2008-0001 azonosító számú kiemelt projektben résztvevő megváltozott munkaképességű személy,
hirdetes
- ha a projekt időtartama alatt a foglalkoztatásba bevont vagy bevonni kívánt, projektben részt vevő megváltozott munkaképességű személy a TÁMOP-1.1.1- 08/1-2008-0001 azonosító számú kiemelt projektből kilép (és foglalkoztatás esetén megszűnik a munkaviszonya a pályázatot benyújtó foglalkoztatóval), akkor a projekt eredeti céljának megfelelő, a kiemelt projektbe bevont, hasonló
adaptációs szükségletű személyt kell foglalkoztatni,
- ha a kötelező 12 hónapos foglalkoztatás időtartama alatt a foglalkoztatott megváltozott munkaképességű személlyel nem megvalósítható (pl. egészségügyi okból kifolyólag) a projekt, akkor a foglalkoztatásból fennmaradó időre hasonló
- amennyiben a projekt megvalósulását követő 12 hónapos foglalkoztatás időtartama a TÁMOP-1.1.1-08/1-2008-0001 azonosító számú kiemelt projekt megvalósítási időszakán (2013. február 28.) túlnyúlik, a támogatott projekt keretében a kieső munkavállaló pótlására a TÁMOP-1.1.1-08/1-2008-0001
azonosító számú kiemelt projektbe korábban bevont, hasonló adaptációs szükségletű személyt kell foglalkoztatni,
- amennyiben a munkaügyi központ nyilvántartásában nem található a TÁMOP-1.1.1- 08/1-2008-0001 azonosító számú kiemelt projektjében hasonló adaptációs szükséglető egyén, lehetőség van bármely, a nyilvántartásban szereplő regisztrált és hasonló adaptációs szükséglettel rendelkező álláskeresővel történő pótlására.
Gazdasági megfelelőségi kritériumok (a pályázat pontozási szempontrendszere alapján): lásd Pályázati útmutató!
Bírálati és projektértékelési szempontok: lásd Pályázati útmutató!
Elérhetőség a weben: www.ujszechenyiterv.gov.hu

A pályázati terméklap egy rövid összefoglalást nyújt a megnevezett pályázati kiírásról. A pályázaton való részvételhez szükséges teljes információs anyagot a pályázati kiírás tartalmazza. A terméklapon lévő információk csak tájékoztató
jellegűek!
Minden egyéb részletes tudnivaló ld. Pályázati útmutató a weben!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

minõség

annak mértéke, hogy mennyire teljesíti a saját jellemzõk egy csoportja a... Tovább

Tovább a lexikonra