notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Etikus hackelés Magyarországon

hirdetes

Etikus hackelés Magyarországon

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A NetAcademia Oktatóközpont a világon elsõként etikus hekker minõsítést kiadó EC-Council kizárólagos magyarországi képviselõje lett. Az együttmûködés eredményeként a NetAcademia ezentúl hivatalosan oktathatja a szervezet tanfolyamait, köztük a világszerte elismert Ethical Hackinget.

Az oktatóközpont nyilatkozata szerint ez olyan, mint a törésteszt az autóiparban: nem azért törik a jármûveket, hogy roncsokat láthassanak, hanem hogy kielemezhessék, mi történik balesetek után és hogy az ismert problémák kiküszöbölésével csökkenthessék a késõbbi sérülés esélyét.

A CEH minõsítés

„Az EC-Council 2002-ben hozta létre az egyetlen, azóta világszerte elismert, platformfüggetlen Ethical Hacking tanfolyamát, mely az elméleti tudnivalókat az informatikai biztonság napi gyakorlatával ötvözi.

A Certified Ethical Hacker (CEH) minõsítés a világ bármely intézményénél bizonyítja, hogy a szakember megfelelõ tudással és tapasztalattal bír a hálózatok és számítógépek biztonsági réseinek tesztelése és ezek kivédése terén, legyen szó bármely vállalati hálózati technológiáról” - mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetõje.

EC-Council a vezetõ szervezet

A 2001-ben New Yorkban alapított EC-Council az e-business-tanúsítványok és internetbiztonsági programok egyik vezetõ szervezete, amely egyedüliként kínál ezen a téren világszerte elismert IT-biztonsági tanfolyamokat és minõsítéseket. 2002-ben fejlesztette ki Ethical Hacking tanfolyamát, melyet azóta világszerte több mint 50 ezer IT-szakember végzett el, s szerezte meg a hivatalos Ethical Hacking minõsítést. A NetAcademia Ethical Hacking tanfolyamán rövid idõ alatt már eddig is félszáz vállalat szakembere vett részt.

hirdetes

A tanfolyam elindítása

„Az Ethical Hacking tanfolyamunk elindításához az a felismerés vezetett, hogy az egyetlen módja a támadások eredményes kivédésének, ha próbára tesszük saját rendszerünket a gyengeségek feltárása érdekében" - mondta Rajive Kapoor, az EC-Council európai képviseletét ellátó Security Systems Resource International ügyvezetõje.

A CEH-minõsítés érvényessége

Az oktatóközpont minden olyan cégnek javasolja egy CEH-képesítésû szakember alkalmazását, ahol úgynevezett digitális adatvagyon, számszerûsíthetõ értékû információs bázis halmozódott fel. A tanfolyam résztvevõi etikai képzésben nem, jogi képzésben viszont részesülnek, s egy nyilatkoztatot kell aláírniuk arra vonatkozóan, hogy a megszerzett tudást etikátlan célokra nem használják fel.

hirdetes

Más kérdés, hogy ezek a magasan képzett szakemberek olyan bizalmi állásban vannak, ahol munkakörükbõl adódóan is visszaélhetnének az adatokkal, mégsem teszik. Maga a CEH-minõsítés két évig érvényes, a vizsga megismétlésével meg kell újítani.

Az elsõ Ethical Hacking Konferencia

Szintén a tanfolyamhoz kapcsolódóan a NetAcademia 2008. április 24-én elsõ alkalommal rendezi meg az Ethical Hacking Konferenciát, melyre négyszáz vállalati informatikust várnak. A konferencián, melynek célja, hogy ízelítõt adjon a rendszereket érhetõ támadásokból és ezek kivédésébõl, az EC-Council egyik nemzetközileg elismert szakembere tartja a nyitóelõadást.

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

esomar

Vélemény- és Marketing Kutatók Világszövetsége (World Association of Opinion and Marketing... Tovább

Külügyminisztérium

A Külügyminisztérium Alapító Okirata Eredeti alapító okirat hiányában (a... Tovább

Tovább a lexikonra