notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

2019-ben újra indul a Tanyafejlesztési Program

hirdetes

Idén ismét elindul a Tanyafejlesztési Program

SzSz
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az Agrárminisztérium (AM) újra elindítja a Tanyafejlesztési Programják, amely keretében 1,23 milliárd forint három célterület között oszlik meg. A három célterület: a települési és térségi fejlesztése támogatása; tanyák és tanyás térségek megőrzése, fejlesztése; illetve tanyagazdaságok indítása és fejlesztése.

Tanyafejlesztési Program

Mintegy 200 millió forint jut a települési és térségi fejlesztések támogatására, 637 millió forintot különítettek el a tanyák, és a tanyás térség megőrzésére, fejlesztésére, valamint a tanyagazdaságok indítására és fejlesztésére. Emellett 300 millió forintot biztosítanak a tanyai lakó- és vagyonbiztonságot szolgáló egyéni fejlesztésekre.

A pályázati kérelmeket január második felétől lehet benyújtani, a projekteket pedig 2019. december 31-ig kell megvalósítani. Kis Miklós Zsolt, a vidékfejlesztésért felelős államtitkár kiemelte, hogy az egyéni tanyagazdaságokra vonatkozó támogatási lehetőségekre évről-évre egyre többen pályáznak, ezért idén erre már nagyobb hangsúlyt fektetnek. Azon ügyfelek, akik a korábbi években nyertek támogatást, viszont pályázatuk megvalósítása még folyamatban van, a projektben vállalt fejlesztéseket legkésőbb 2019. május 31-ig tudják kivitelezni.

hirdetes
hirdetes

Az államtitkár elmondása szerint a hétéves működés során eddig összesen közel 2000 pályázat részesült pozitív elbírálásban. A pályázatok összesen 8,9 milliárd forint nemzeti támogatást kaptak. 

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Vidékfejlesztési Programban (VP) április 4-ig lehet folyamatosan benyújtani a tanyák villany-, víz- és szennyvízberuházásainak támogatására a kérelmeket. Eddig 1,3 milliárd forintról született döntés, a rendelkezésre álló keret pedig 8,23 milliárd forint. 

Forrás: kormany.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

minõségfejlesztés

a minõségirányításnak az a része, amely a minõségi követelmények teljesítési... Tovább

dokumentum

információ és annak hordozója PÉLDA: Feljegyzés , elõírás, eljárás-dokumentum, rajz,... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Pályázat