A társadalmi vállalkozások fejlesztéseire további 15 milliárd forintot szánnak

További 15 milliárd forinttal támogatják a társadalmi vállalkozások fejlesztéseit

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Gazdaságfejlesztési és innovációs opreatív program keretein belül további 15,9 milliárd forint uniós támogtást biztosítanak a társadalmi vállalkozások fejlesztésére. 

Társadalmi vállalkozások fejlesztései

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkozáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára egy nemzetközi konferencia keretén belül bejelentette, hogy a Gazdaságfejlesztési és innovációs opreatív programban (Ginop) a társadalmi vállalkozások fejlesztésére több, mint 400 szervezetből 15 milliárd forintot lefedő projektötlet érkezett be. A szociális foglalkoztatás területén 2016 óta már 177 társadalmi vállalkozás eddig összesen 7,2 milliárd forint támogatásban részesült a program által. A magyar munkaerőpiac 2010-ben változott meg jelentősen Bodó Sándor szerint, hiszen a foglalkoztatottság jelenleg a 4,5 milliót is meghaladja, a korábbi 8 évvel ezelőtti 3,7-3,8 milliós adatokhoz képest. Ez a növekedés jelentősen köszönhető többek között az Európai Szociális Alap (ESZA) társfinanszírozásainak programjának is. 

hirdetes

 

2010-ben Európában több, mint 14 millió ember dolgozott a szociális gazdaságban, civil és nonprofit szervezeteknél, valamint szövetkezetekben az unió tagállamainak munkaerőpiacaink. Ugyanez a szám hazánkban a következőképpen alakult: a munkavállalók 4,7 százaléka dolgozott szociális gazdaságban 2010-ben, 5 évre rá ez a szám már 5,6 százalékra nőtt. 

hirdetes

 

A társadalmi vállalkozások konferenciáját és vásárát az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) rendezte meg az érintett vállalkozások és szövetkezetek tapasztalat- és tudáscseréjének elősegítése érdekében. Az OFA több mint 25 éves múltra tekint vissza, jelenleg gazdasági társaságként működik, a tulajdonosi jogait a Pénzügyminisztérium gyakorolja.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Csőben sült kelbimbó csirkemellel

2019-02-15

Csőben sült kelbimbó csirkemellel

A napokban a zöldségesnél vettem vagy két maroknyi kelbimbót, de még nem tudtam, hogy mi lesz belőlük. Először valami tartalmas, télies leveskében gondolkodtam - de aztán beugrott egy kép: hús, besamel és vajpuha kelbimbók jelentek meg a képzeletemben, amit már csak meg kellett csinálni.

Érdekes eredményeket hozott a NASA páratlan ikerkutatása

2019-02-18

Érdekes eredményeket hozott a NASA páratlan ikerkutatása

Magas szintű készültségben volt Scott Kelly amerikai űrhajós immunrendszere és megváltozott egyes génjeinek aktivitása a Földön maradt ikertestvéréhez képest, amikor az amerikai űrhajós 2015 és 2016 márciusa között majdnem egy évet dolgozott a Nemzetközi Űrállomáson – jelentették be kutatók.

Az utolsó utáni pillanatban talán megmenekülhet a Földön már csak két példányban élő orrszarvú

2019-02-18

Az utolsó utáni pillanatban talán megmenekülhet a Földön már csak két...

Az orrszarvú-lombikprogram tökéletesítésén dolgoznak kutatók, akik nem adják fel a reményt, hogy megmentsék az északi szélesszájú orrszarvút a kihalástól. Már csupán két ilyen állat él a Földön, mindkettő nőstény és nem lehetnek utódaik.

Nagyon megijedtek a svédek, kongatják a vészharangot, mert 78 centivel nőhet a tengerszint

2019-02-18

Nagyon megijedtek a svédek, kongatják a vészharangot, mert 78 centivel nőhet...

Terveket szőnek svédországi települések a klímaváltozás okozta tengerszint-emelkedés következményeinek kivédésére – jelentette az SVT svéd köztévé. Egyre valószínűbb, hogy felhúznak egy 21 kilométer hosszú védművet is. Valahol már nem hajlandók biztosítást sem kötni vonatkozó káresetekre.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
Belföld Érdekességek

Szótár

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium ELÉRHETŐSÉGEK: 1055 Budapest, Kossuth... Tovább

infrastruktúra

<szervezet> egy szervezet mûködéséhez szükséges feltételek, berendezések és... Tovább

Tovább a lexikonra