notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A társadalmi vállalkozások fejlesztéseire további 15 milliárd forintot szánnak

hirdetes

További 15 milliárd forinttal támogatják a társadalmi vállalkozások fejlesztéseit

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A Gazdaságfejlesztési és innovációs opreatív program keretein belül további 15,9 milliárd forint uniós támogtást biztosítanak a társadalmi vállalkozások fejlesztésére. 

Társadalmi vállalkozások fejlesztései

Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkozáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára egy nemzetközi konferencia keretén belül bejelentette, hogy a Gazdaságfejlesztési és innovációs opreatív programban (Ginop) a társadalmi vállalkozások fejlesztésére több, mint 400 szervezetből 15 milliárd forintot lefedő projektötlet érkezett be. A szociális foglalkoztatás területén 2016 óta már 177 társadalmi vállalkozás eddig összesen 7,2 milliárd forint támogatásban részesült a program által. A magyar munkaerőpiac 2010-ben változott meg jelentősen Bodó Sándor szerint, hiszen a foglalkoztatottság jelenleg a 4,5 milliót is meghaladja, a korábbi 8 évvel ezelőtti 3,7-3,8 milliós adatokhoz képest. Ez a növekedés jelentősen köszönhető többek között az Európai Szociális Alap (ESZA) társfinanszírozásainak programjának is. 

hirdetes

2010-ben Európában több, mint 14 millió ember dolgozott a szociális gazdaságban, civil és nonprofit szervezeteknél, valamint szövetkezetekben az unió tagállamainak munkaerőpiacaink. Ugyanez a szám hazánkban a következőképpen alakult: a munkavállalók 4,7 százaléka dolgozott szociális gazdaságban 2010-ben, 5 évre rá ez a szám már 5,6 százalékra nőtt. 

hirdetes

A társadalmi vállalkozások konferenciáját és vásárát az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) rendezte meg az érintett vállalkozások és szövetkezetek tapasztalat- és tudáscseréjének elősegítése érdekében. Az OFA több mint 25 éves múltra tekint vissza, jelenleg gazdasági társaságként működik, a tulajdonosi jogait a Pénzügyminisztérium gyakorolja.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

elõírás (specifikáció)

dokumentum, amely követelményeket határoz meg MEGJEGYZÉS: Egy... Tovább

direct response

Válaszra ösztönző Direct Marketing vagy egyéb marketing tevékenység. Eszközei lehetnek:... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek