notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A weblapok hozzáférhetőbb és indexelhetőbb tartalmakért

hirdetes

Tervezési minták a hozzáférhetőbb és indexelhetőbb tartalmakért

Bödör Ferenc programozó
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Weblapok igényes megjelenésének érdekében, gyakran használnak olyan technológiákat (scriptek, grafikák) melyek növelik az oldal interaktivitását, viszont túlzott felhasználásuk korlátozhatja a felhasználók körét és akadályozhatja a Google számára az oldal feltérképezését. Összeszedtünk néhány példát, ami befolyásolhatja az oldal felhasználhatóságát és feltérképezését.

A hamis XMLHttpRequestek elkerülése

Azok az oldalak, amelyek engedélyezik a felhasználóknak, hogy információt keressenek rajtuk, gyakran használnak XMLHttpRequesteket, hogy népszerűsítsék az oldalt további információval, az oldal betöltődése után. Amikor ezt felhasználjuk egy sablonba akkor biztosítani kell, hogy a kezdő oldal tartalmaz hasznos információt, különben a Googlebot és azok a felhasználok, akik letiltották a scriptek lefutását az oldalon, azt fogják hinni, hogy az oldal csak a loading üzenetet tartalmazza.

Diszkrét JavaScript használat

A Google webmasters blog gyakran figyelmezteti a fejlesztőket, hogy weblapjaik interaktivitása ne korlátozza a tartalom teljes körű elérhetőségét a GoogleBot és a fogyatékkal élő felhasználók számára. Ha új funkciókkal bővítjük weboldalainkat lehetőleg olyan javascript technikákat alkalmazzunk melyek nem befolyásolják az oldal vezérlését és a hasznos tartalom elérhetőségét. Az átgondolt diszkrét javascript technikák alkalmazása biztosítja, hogy weblapunk interaktivitása mellet a tartalom a legszélesebb körben hozzáférhető maradjon.

hirdetes

ULR létrehozása minden hasznos tartalomból

A webmastereknek megvan a lehetőségük, hogy URL-t generáljanak minden közzétett információból. URL létrehozása minden apró tartalomból, és azok belinkelése oldalainkban azt fogják eredményezni, hogy:

hirdetes
  • A Googlebot megtalálja a tartalmat
  • Felhasználók megtalálhatják a tartalmat
  • A felhasználók beállíthatják könyvjelzőnek és később visszatérhetnek


Ha nem gondoskodunk arról, hogy a tartalmainknak konkrét URL-t biztosítsunk, akkor ez azt fogja eredményezni, hogy a felhasználóknak bonyolult kattintási “algoritmusokat” kell megjegyezniük ahhoz hogy elérjék a információ darabkákat amit korábban láttak az oldalon.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

termékkoncepció

Eszerint a fogyasztók azokat a termékeket kedvelik, amelyek kiváló minőséget, teljesítményt... Tovább

megelõzõ tevékenység

tevékenység egy lehetséges nemmegfelelõség, vagy más nem kívánatos lehetséges... Tovább

Tovább a lexikonra