notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kutatás és fejlesztés tevékenységre tavaly több mint 300 milliárdot fordítottak Magyarországon

hirdetes

Tavaly csaknem 300 milliárd forintot fordítottak k+f tevékenységre

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Kutatási és fejlesztési (k+f) tevékenységre 2009-ben Magyarországon 299,2 milliárd forintot, a GDP 1,15 százalékát fordítottak, ami az előző évhez képest folyó áron 12,3 százalékos növekedés - közölte az előzetes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a Statisztikai Tükör című kiadványában. A mintegy 2.900 kutatóhelyen több mint 52 ezer fő foglalkozott k+f tevékenységgel, háromnegyed részük kutatóként. A teljes munkaidőre átszámított k+f létszám közel 30 ezer fő volt, 8,7 százalékkal több, mint 2008-ban.

k+f

A KSH szerint a dinamikus növekedés alapvetően a vállalkozási szektornak köszönhető, ahol 22 százalékkal nőtt a k+f ráfordítás, és a létszám is az átlagot lényegesen meghaladóan emelkedett. A felsőoktatásban mérsékelt fejlődés tapasztalható, a kutatóintézeteknél pedig a személyzet számának növekedése a ráfordítások visszaesésével párosult.

 
A ráfordítások finanszírozásában változatlanul a legnagyobb - bár az elmúlt évinél kisebb - a vállalkozásoktól származó források súlya, ami 46,4 százalék volt. A költségvetés részesedése lényegében az előző évivel megegyező, 42 százalék. A leggyorsabb ütemben, mintegy harmaddal a nemzetközi források emelkedtek, ezzel jelentőségük is érezhetően nagyobb, mintegy 10,9 százalék lett. A nonprofit szervezetek súlya 0,7 százalék.

hirdetes

Forrás: http://index.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Attitűd

Attitűd, azaz beállítódás, olyan tanult készenléti állapot, amely megmutatja, melyik... Tovább

felsõ vezetõség

személy vagy személyek olyan csoportja, aki vagy amely a szervezetet a legfelsõ szinten... Tovább

Tovább a lexikonra