notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hivatásos gépjárművezetői jogosítvány támogatás

hirdetes

Négyezren térítésmentesen szerezhetnek hivatásos gépjárművezetői jogosítványt

SzSz
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Varga Mihály pénzügyminiszter közölte az MTI-vel, hogy a következő években mintegy 4 milliárd forintos belföldi forrásból 2400 tehergépjármű-vezető és 1600 autóbuszvezető képzése valósulhat meg.

Gépjárművezetői jogosítvány

A programban résztvevők a képzés után nagyobb hozzáadott értéket adó munkaköröket is betölthetnek, amely a közúti áruszállítás versenyképességét is nagymértékben növelheti. 

Az utóbbi időszakban jelentősen nőtt a foglalkoztatás a versenyszférában, miközben bizonyos ágazatokban az ország egyes területeit érintve munkaerőhiáy alakult ki. 

A térítésmentes képzés II. programjával a munkaviszonyban állókat célozzák meg, akiknek munkaerő-piaci helyzete a képzés segítségével előmozdítható. A gépjárművezetői képzésekre igen nagy az érdeklődés, mind egyéni, mind munkáltatói viszonylatban. A kormány szeretné támogatni a logisztikai ágazat fejlődését, hiszen a szektor munkaerő-utánpótlását biztosítani kell, amely évente 500-1000 új gépjárművezető munkábaállását teszi szükségessé. 

hirdetes

A támogatás közvetlen célcsoportjába a magyarországi székhelyű logisztikai, közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások, fuvarozók tartoznak, ennek megfelelően C, C+E, D és GKI kategóriás jogosítvány megszerzését támogatják a tanfolyamok.

hirdetes

A pénzügyminiszter hozzátette,  hogy a jelentkezők képzése a munkáltatói szándéknyilatkozatok vagy tanulmányi szerződések benyújtása és megkötése után indulhat el. A program hozzájárul a foglalkoztatás bővítéséhez, mivel a vállalatok növekedéséhez szükséges munkaerőt konkrét igényekre alapozott képzésekkel biztosítja. 

A hatósági képzéseket az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. valósítja meg. A program 2022. december 31-ig tart, jelentkezni a www.ofa.hu honlapon lehet.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

marketing

Szűkebb értelemben: olyan vállalati tevékenység, amely a vevők/felhasználók igényeinek... Tovább

klaszterelemzés

Valamely felmérésben szereplő személyek csoportosításának statisztikai technikája, nem egyes... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Gazdaság Hírek