notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

Hivatásos gépjárművezetői jogosítvány támogatás

Négyezren térítésmentesen szerezhetnek hivatásos gépjárművezetői jogosítványt

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Varga Mihály pénzügyminiszter közölte az MTI-vel, hogy a következő években mintegy 4 milliárd forintos belföldi forrásból 2400 tehergépjármű-vezető és 1600 autóbuszvezető képzése valósulhat meg.

Gépjárművezetői jogosítvány

A programban résztvevők a képzés után nagyobb hozzáadott értéket adó munkaköröket is betölthetnek, amely a közúti áruszállítás versenyképességét is nagymértékben növelheti. 

 

Az utóbbi időszakban jelentősen nőtt a foglalkoztatás a versenyszférában, miközben bizonyos ágazatokban az ország egyes területeit érintve munkaerőhiáy alakult ki. 

A térítésmentes képzés II. programjával a munkaviszonyban állókat célozzák meg, akiknek munkaerő-piaci helyzete a képzés segítségével előmozdítható. A gépjárművezetői képzésekre igen nagy az érdeklődés, mind egyéni, mind munkáltatói viszonylatban. A kormány szeretné támogatni a logisztikai ágazat fejlődését, hiszen a szektor munkaerő-utánpótlását biztosítani kell, amely évente 500-1000 új gépjárművezető munkábaállását teszi szükségessé. 

hirdetes

 

A támogatás közvetlen célcsoportjába a magyarországi székhelyű logisztikai, közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások, fuvarozók tartoznak, ennek megfelelően C, C+E, D és GKI kategóriás jogosítvány megszerzését támogatják a tanfolyamok.

hirdetes

 

A pénzügyminiszter hozzátette,  hogy a jelentkezők képzése a munkáltatói szándéknyilatkozatok vagy tanulmányi szerződések benyújtása és megkötése után indulhat el. A program hozzájárul a foglalkoztatás bővítéséhez, mivel a vállalatok növekedéséhez szükséges munkaerőt konkrét igényekre alapozott képzésekkel biztosítja. 

 

A hatósági képzéseket az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. valósítja meg. A program 2022. december 31-ig tart, jelentkezni a www.ofa.hu honlapon lehet.

 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 184

Átlagos értékelés: 4.7

Belföld Gazdaság Hírek

Szótár

Totális Internetes Jelenlét

Totális Internetes Jelenlét, azaz a Total Internet Presence TIP   Mi is a TIP... Tovább

copytesztelés

Egy reklám tesztelése és hatásának mérése a célcsoport körében. Tovább

Tovább a lexikonra