Hivatásos gépjárművezetői jogosítvány támogatás

Négyezren térítésmentesen szerezhetnek hivatásos gépjárművezetői jogosítványt

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Varga Mihály pénzügyminiszter közölte az MTI-vel, hogy a következő években mintegy 4 milliárd forintos belföldi forrásból 2400 tehergépjármű-vezető és 1600 autóbuszvezető képzése valósulhat meg.

Gépjárművezetői jogosítvány

A programban résztvevők a képzés után nagyobb hozzáadott értéket adó munkaköröket is betölthetnek, amely a közúti áruszállítás versenyképességét is nagymértékben növelheti. 

 

Az utóbbi időszakban jelentősen nőtt a foglalkoztatás a versenyszférában, miközben bizonyos ágazatokban az ország egyes területeit érintve munkaerőhiáy alakult ki. 

A térítésmentes képzés II. programjával a munkaviszonyban állókat célozzák meg, akiknek munkaerő-piaci helyzete a képzés segítségével előmozdítható. A gépjárművezetői képzésekre igen nagy az érdeklődés, mind egyéni, mind munkáltatói viszonylatban. A kormány szeretné támogatni a logisztikai ágazat fejlődését, hiszen a szektor munkaerő-utánpótlását biztosítani kell, amely évente 500-1000 új gépjárművezető munkábaállását teszi szükségessé. 

hirdetes

 

A támogatás közvetlen célcsoportjába a magyarországi székhelyű logisztikai, közúti árufuvarozási és személyszállítási vállalkozások, fuvarozók tartoznak, ennek megfelelően C, C+E, D és GKI kategóriás jogosítvány megszerzését támogatják a tanfolyamok.

hirdetes

 

A pénzügyminiszter hozzátette,  hogy a jelentkezők képzése a munkáltatói szándéknyilatkozatok vagy tanulmányi szerződések benyújtása és megkötése után indulhat el. A program hozzájárul a foglalkoztatás bővítéséhez, mivel a vállalatok növekedéséhez szükséges munkaerőt konkrét igényekre alapozott képzésekkel biztosítja. 

 

A hatósági képzéseket az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. valósítja meg. A program 2022. december 31-ig tart, jelentkezni a www.ofa.hu honlapon lehet.

 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Egyre többet költ és vásárol a magyar lakosság

2019-02-14

Egyre többet költ és vásárol a magyar lakosság

Jelentősen emelkedett a lakossági fogyasztás az elmúlt évben. Egy felmérés alapján a mintegy 18 ezer kiskereskedelmi egységben mintegy 2300 milliárd forint volt az éves forgalom. A gyártói és a diszkontáruházak a legnépszerűbbek.

Nagyon megijedtek a svédek, kongatják a vészharangot, mert 78 centivel nőhet a tengerszint

2019-02-18

Nagyon megijedtek a svédek, kongatják a vészharangot, mert 78 centivel nőhet...

Terveket szőnek svédországi települések a klímaváltozás okozta tengerszint-emelkedés következményeinek kivédésére – jelentette az SVT svéd köztévé. Egyre valószínűbb, hogy felhúznak egy 21 kilométer hosszú védművet is. Valahol már nem hajlandók biztosítást sem kötni vonatkozó káresetekre.

Az utolsó utáni pillanatban talán megmenekülhet a Földön már csak két példányban élő orrszarvú

2019-02-18

Az utolsó utáni pillanatban talán megmenekülhet a Földön már csak két...

Az orrszarvú-lombikprogram tökéletesítésén dolgoznak kutatók, akik nem adják fel a reményt, hogy megmentsék az északi szélesszájú orrszarvút a kihalástól. Már csupán két ilyen állat él a Földön, mindkettő nőstény és nem lehetnek utódaik.

Érdekes eredményeket hozott a NASA páratlan ikerkutatása

2019-02-18

Érdekes eredményeket hozott a NASA páratlan ikerkutatása

Magas szintű készültségben volt Scott Kelly amerikai űrhajós immunrendszere és megváltozott egyes génjeinek aktivitása a Földön maradt ikertestvéréhez képest, amikor az amerikai űrhajós 2015 és 2016 márciusa között majdnem egy évet dolgozott a Nemzetközi Űrállomáson – jelentették be kutatók.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
Belföld Gazdaság Hírek

Szótár

védjegyoltalom

Védjegyoltalomban részesülhet minden olyan megjelölés (szó, szóösszetétel, betű, szám,... Tovább

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Magyarországon a környezet- és természetvédelmi... Tovább

Tovább a lexikonra