notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Online oktatás, tanulás otthon: Tippek szülőknek, hogy az otthoni tanulás tényleg hatékony legyen

hirdetes

Online oktatás,tanulás a gyerekkel? Így lesz könnyű és hatékony (Tippek szülőknek)

CZs
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Legutóbb már hoztunk néhány tippet a home office-ra vonatkozóan, hogy otthoni távmunka végre tényleg hatékony lehessen, és ne csapjanak össze a fejed fölött a hullámok (a cikket IDE kattintva megtalálod), ezúttal pedig az online oktatást és az otthoni tanulást szeretnénk megkönnyíteni!

Otthoni tanulás

Home office, karantén, online oktatás, kijárási korlátozás, #maradjotthon

Már a könyökünkön jönnek ki ezek a fogalmak, igaz? Pedig manapság életünk legmeghatározóbb tényezői, legnagyobb kihívásaink megtestesítői, maguk a hétköznapok. Mindannyiunknál. Szinte hihetetlen, mennyi újdonsággal kell mostanság megbirkóznunk, nem csak személyenként, de a családdal együtt, anyaként és apaként, dolgozó szülőkként.

Az idő persze mindent megold, néhány hét vagy hónap elteltével minden bizonnyal beletanulunk majd az új szerepünkbe, és ami ma nehéz, az akkor teljesen természetesen fog majd menni. Ez az idő azonban még odébb van, a home office és az online oktatás pedig most, ezért nem árt megfogadni néhány jó tanácsot, amik segítenek picit megkönnyíteni a hétköznapokat. Éppen erre vonatkozóan hoztunk most néhány tippet, amelyeket home officeban dolgozó és nem dolgozó szülők is fel tudnak használni. Lássuk őket!

hirdetes

Legyen egy jól megtervezett reggeli rutin

Már egészen máshogy zajlanak a napok, mint korábban, ez pedig új reggeli rutint igényel. Amíg anya és apa régebben elvégezték a reggeli teendőiket, mire a gyerkőcök felébredtek, aztán reggeli és a reggeli rutin elvégzése után irány az ovi, suli. Most meg nincs ovi vagy suli, laptop elé lecsücsülés van, Skype megbeszélés van, kijárási korlátozás van.

A lényeg, hogy egy olyan reggeli rutint alakíts ki, ami viszonylag mindenkinek kényelmes. Nyilvánvalóan most is hamarabb kell majd kelned a gyerekeknél, de őket is bevonhatod a reggeli teendőkbe. Itt az idő, hogy önállóságra motiváljuk őket. Teszteljétek a reggeli feladatok sorrendjét, néhány napon belül meg lesz a tökéletes!

hirdetes

Öltözzetek fel

Ahogy említettük, írtunk már tippeket a home office-ra vonatkozóan, ahol ez a tanács szerepelt, de itt is van bőven relevanciája! Ahhoz, hogy napirendet alakíthassunk ki, szükség van rá, hogy normális ruhába felöltözve üljenek a gyerekek a laptop elé. Ezt nyilván a tanárok is elvárják, de a gyerekeknek is fontos. Érezzék, hogy elindult a nap, érezzék, hogy az otthoni környezet ellenére bizony vannak kötelezettségeik, nem engedhetik el magukat.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

termékkoncepció

Eszerint a fogyasztók azokat a termékeket kedvelik, amelyek kiváló minőséget, teljesítményt... Tovább

hatékonyság

az elért eredmény és a felhasznált erõforrások viszonya Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek