notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Online oktatás, tanulás otthon: Tippek szülőknek, hogy az otthoni tanulás tényleg hatékony legyen

hirdetes

Online oktatás,tanulás a gyerekkel? Így lesz könnyű és hatékony (Tippek szülőknek)

CZs
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Otthoni tanulás

Tippek az otthoni tanuláshoz

Gondolkozz előre

Előfordulhat, hogy neked éppen ebédidőben lesz egy konferenciahívásod, ezért a gyerkőcöknek egyedül kell gondoskodniuk az ebédjükről. Mondd el nekik, mit hol találnak a hűtőben, várd el, hogy pakoljanak el maguk után. Hagyj időt magatoknak a jelenlegi helyzet megszokására, felejtsd el a bonyolult fogásokat, inkább válassz egyszerű és nagyon gyors ebédeket. 

Vond be a gyerekeket is

Mivel számodra éppen olyan új a helyzet, mint számukra, vond be őket is a napirendek, heti elfoglaltságok megtervezésébe! A tananyag ismeretében akár napokra lebonthatjátok azt is, hogy éppen milyen tantárgyra kerül nagyobb figyelem, beoszthatjátok együtt a pihenő- és játékidőt. Fontos, hogy érezzék, hogy az ő véleményük is számít, de azt is, hogy most nem szünidő és szabadság van.

hirdetes
hirdetes

Igyekezz szabadon hagyni a hétvégéket

Lássuk be, most nagyobb a csábítás a pihenésre, játékra, kertben futkározásra, mint az iskolában. Főleg a kisebb gyerekek élhetik meg nehezebben a szituációt, a nagyobbak már megértik, milyen napokat is élünk most. Éppen ezért ügyelj rá, hogy a házi feladatokat még hétköznap megcsinálják a gyerekek, hogy a hétvége végre tényleg a gondtalan szabadságról szólhasson. Így egy kicsit emlékeztethetjük őket életünk régi normál kerékvágására, ráadásul tisztázzuk azt is, hogy a hétköznap bizony a tanulása.

Gondoskodjunk a sportról

Felnőttként is elengedhetetlen, és a gyerekek esetében is különösen. A családi házban élőknek nyilván könnyebb, ki lehet menni szaladgálni a kertbe, de számtalan beltéri, átmozgató programot is ki lehet találni, ráadásul a gyerekek számára is rengeteg tornaprogramot találhatunk az interneten, amiket otthon, a négy fal között is elvégezhetnek.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rövid Ellátású Láncok

Támogatási rendszer, mely a földrajzilag közeli vállalkozások és termelők együttműködését segíti. Tovább

auditbizonyíték

az auditkritériumokra vonatkozó, igazolható feljegyzések , ténymegállapítások, vagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek