notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tömegesen hagyják el a Teslát a felsővezetők

hirdetes

Tömegesen hagyják el a Teslát a felsővezetők

SzSz
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Egymás után hagyják el a Teslát a cég kulcspozícióban dolgozó felsővezetői, olyan területekről távozott csak az elmúlt hónapokban vezető, mint a HR vagy a pénzügy, a Tesla részvényárfolyama pedig érzékenyen reagál ezekre a hírekre, a befektetők aggódnak, nem a cég végét jelenti-e az exodus.

Tesla

Ha azonban egy kicsit a folyamatok mögé nézünk, rögtön látszik, hogy évek óta ez megy a Teslánál, évente 10-15 felsővezető hagyja el a céget, és bár a magas fluktuáció pont a vezetői szinten nem optimális, eddig még mindig sikerült minőségi emberekkel pótolni a távozókat, már csak azért is, mert a Tesla még mindig jól csengő név, erős márka. Szóval aggodalomra egyelőre semmi ok, a baj az lenne, ha Elon Musk távozna a cégtől, egyelőre ugyanis nem látszik, ki más tudná összefogni a céget, űzni, hajtani előre a cég dolgozóit, ha nem ő. 

Idén is sokan hagyták el a Teslát

A Teslát szeptemberben is több kiemelt pozícióban dolgozó menedzsere hagyta el, míg lapértesülések szerint a következő távozó Justin McAnear lehet majd, aki októberben köszönhet le társaság pénzügyi és operatív vezetői posztjáról. Az elektromos autógyártó menedzserei körében meglehetősen nagy a fluktuáció, bár messze még az év vége, a Teslától idén tizennégy felsővezető távozott eddig, míg a vállalatot tavaly összesen ennyi, éppen tizennégy menedzsere hagyta ott.

Nincs egységes ok a menedzserek távozása mögött

hirdetes

A felsővezetők távozása mögött meghúzódó okok azonban összetettek és szerteágazóak, a Tesla működését kiemelt médiafigyelem és befektetői érdeklődés övezi, emiatt a cég munkatársai óriási nyomás alatt dolgoznak, a Teslától mindössze egyhónapos munkaviszony után nemrég távozó számviteli vezető arról beszélt, hogy a Tesla iránti felfokozott médiafigyelem és a vállalat feszített munkatempója összességében túl soknak bizonyult és Dave Morton végül elhagyta a céget.

Mindemellett Elon Musk hektikus vezetési stílusa is aktívan hozzájárulhatott a menedzserek és felsővezetők távozásához, a Tesla által korábban megvásárolt Grohmann Automation alapítója, Klaus Grohmann azt követően hagyta el a céget, miután a vállalati stratégia kérdéseiben összetűzésbe került Muskkal.

Fokozódik a nyomás, mekkora a baj?

Bár egy cégnél pozitív változásokat is maga után vonhat egy-egy új vezető érkezése, azonban az alkalmazottak jelentős mértékű cserélődése, különösen a menedzsment nagy fluktuációja egyáltalán nem normális, sőt, veszélyes a vállalat működésére nézve. A céghez érkező új menedzsernek időbe telik a vállalat folyamatainak és szervezeti kultúrájának megismerése, de ha a vezető érkezése után néhány hónappal máris elhagyja a céget, a társaság működése sem lesz majd optimális. Ha pedig a jelentős fluktuáció felsővezetés esetében mindennapos jelenség, az nyilvánvaló módon visszaveti a szervezet eredményességét és hatékonyságát is.

hirdetes

A távozó menedzserek okozta jelentős fluktuáció azonban nemcsak a vállalat működésére gyakorol negatív hatást, hanem gyakran a cég részvényeinek árfolyamára is, mert a befektetők többsége már alighanem hozzászokott Elon Musk egyedi stílusához, azonban a piaci szereplőket láthatóan aggasztja a fokozott felsővezetői cserélődés, a menedzsment távozásáról szóló beszámolókat általában rosszul fogadják a befektetők, a társaság logisztikai részlegét elhagyó Liam O'Connor távozásával kapcsolatos múlt heti híreket követően az elektromosautó gyártó árfolyama is nagyot esett.

Forrás: portfolio.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Affinitás marketing

Olyan marketing szemléletmód, amely a felhasználók azon csoportjára koncentrál, akik... Tovább

Attitűd

Attitűd, azaz beállítódás, olyan tanult készenléti állapot, amely megmutatja, melyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld