notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Legjobb marketing tippek 2023-ban: a digitális marketing folyamatosan változik és lépést kell tartanod ezzel, ha azt akarod, hogy a márkád sikereket érjen el: nézd meg a top 3 marketing tippünket.

hirdetes

Top 3 marketing tipp egy sikeres márka felépítéséhez

NA
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A digitális marketing nem „beállít és ennyi volt” stratégia. Az új marketingtrendek ó, a technológia, valamint a változó fogyasztói és piaci igények állandó metamorfózisban tartják a digitális marketinget. Ha az elmúlt évtized mutatott valamit, akkor az az, hogy a digitális világ folyamatosan változik, és ahhoz, hogy a pályán maradj, meg kell előzni a versenytársakat. Annak érdekében, hogy márka marketingedet hozzá igazítsd a jövőbeli változásokhoz, megvizsgáltuk azokat a 2023-as trendeket, amelyek leginkább befolyásolják a digitális marketinget idén.

Top 3 marketing tipp

1. Social media influencer marketing

Sok márka influencerekkel működik együtt, hogy segítsenek nekik erős márkaismertséget, elismertséget és bizalmat kialakítani. Az influencerek olyan személyek, akik fogékony rajongótáborral (követőkkel) rendelkeznek, akiket egy bizonyos cselekvésre képesek rávenni (befolyásolni). Lehetnek tartalomkészítők, hírességek, modellek vagy marketingesek. Az influencerekkel való partnerség növeli a márka hitelességét, mivel a fogyasztók 37%-a jobbak bízik az influencerekben, mint a mainstream márkákban – vezet be minket Máté Balázs online marketing tanácsadó az influencer marketing világába.


Ahhoz, hogy 2023-ban sikeres legyen az influencer marketing, tervezz meg influencer marketing stratégiát. Egy szilárd stratégiával kiválaszthatod a megfelelő influencereket, hogy növeld márkád hitelességét és ismertségét a célpiacon, ami hosszú távon növeli eladásaidat.

2. Marketing automatizálás

Minden marketingkampánynak számos ismétlődő funkciója van, amelyek a megfelelő eszközökkel automatizálhatók. Ezek olyan mindennapi folyamatok, mint a projektfeladatok, a közösségi médiában történő közzététel, az új projektkérések, az üzenetküldés, az e-mail marketing, a feladatemlékeztetők és a munkafolyamat állapotfrissítései.

hirdetes


hirdetes
Az automatizálási eszközök manapság különösen fontosak, mivel a marketing nagy része adatvezérelt. Hagyományosan az automatizálási eszközök támogatták az adatgyűjtést és a viselkedés megfigyelését. 2023-ban és az azt követő években azonban az adatok előmozdítják a jelzésalapú marketinget, amely értelmezni fogja az ügyfelektől érkező jelzéseket, és segít jobban megérteni, mit szeretnének az ügyfelek, most és a jövőben egyaránt. A következő generációs automatizálási eszközök tanulnak a régi ügyféladatokból, és előrejelzik jövőbeli tevékenységeiket. 

3. Mesterséges intelligencia (AI) a tartalomkészítésben

A mesterséges intelligencia naponta javul, így az automatizált tartalomgenerálás a kortárs tartalommarketing legrombolóbb trendje. A legmodernebb mesterséges intelligencia programok, mint például a Generative Pre-trained Transformer 3 (GPT-3) már minőségi emberszerű szöveget hoznak létre. A GPT-4 valószínűleg 2023-ban debütál, több automatizálási funkciót, jobb pontosságot és kisebb torzítást kínálva.


Bár a tartalomautomatizálási eszközök nem valószínű, hogy megszüntetik az emberi tartalomkészítők szükségességét, sokkal könnyebbé teszik a tartalomgondozást, a kreativitást és a prediktív marketinget.  A mesterséges intelligencia előnye, hogy miután betanítottad modelledet, menet közben is finomhangolhatod a különböző tartalmakhoz. Ez rendkívül kényelmessé teszi a mesterséges intelligenciát a digitális marketingszakemberek számára, akiknek változatos tartalomra van szükségük.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

vevőorientáció

Olyan gondolkodási mód és gazdálkodási gyakorlat, amely a vállalat minden döntését a vevő... Tovább

nyomonkövethetõség

képesség arra, hogy nyomon kövessék a múltját, az alkalmazását, vagy a helyét... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek