notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A TrustRank-technika

hirdetes

A TrustRank-technika

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A TrustRank-technikával a keresõk elejét vehetik a webes spam találati listáikra gyakorolt hatásának. Ez az egyes témákban emberi közremûködéssel válogatott, biztosan hasznos tartalomnak helyt adó oldalak priorizálásával érhetõ el.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

 

Mi az a TrustRank?Sok oldal létrehozásának az az egyedüli célja, hogy linkeljenek egymásra, ezáltal a PageRank értékük minél magasabb legyen, így elõrébb kerülhetnek a keresõk találati listájában. A Stanford Egyetem kutatói, Gyöngyi Zoltán és Hector Garcia-Molina, valamint Jan Pedersen, a Yahoo keresõmotort üzemeltetõ cég munkatársa által definiált fogalom, a TrustRank erre a problémára adhat megoldást.

A TrustRank mûködéseA kiinduló alap az, hogy vannak "jó oldalak", hasznos tartalommal, és "rossz oldalak", amelyek kizárólag a linkekért jöttek létre. Utóbbiaknak is lehet természetesen tartalma a linkeken kívül, de azok csak azért vannak jelen, hogy a keresõmotort átverjék. Ennek megkülönböztetése az emberek számára nagyon egyszerû, a keresõrobotok azonban ezt - a jelenlegi adatmennyiség mellett - nem tudják megtenni.

hirdetes
Néhány megbízható oldal - amelyeknek kiválogatása általában emberi közremûködéssel történik - "bizalmat" kap, és azok külsõ hivatkozásait vizsgálva térképezik fel a webet. Az alapelv az, hogy a "jó oldalak" ritkán hivatkoznak "rossz oldalakra", mivel utóbbiak célja nem a hasznos tartalom szolgáltatása. Tehát a "jó oldalak" által linkelt honlapnak elõkelõbb helyen kell szerepelnie a találati listában. Az így linkelt oldal csökkentve akár megkaphatja az eredeti "jó oldal" bizalmi indexét is, ezáltal az õ linkjei is értékesebbek lesznek.
Természetesen elõfordulhat, hogy néhány "jó oldal" linket tartalmaz "rossz oldalra", pl. ha moderálás nélküli linkhozzáadás funkció mûködik az oldalon, vagy a honlaphoz tartozó egyik fórumról történik a hivatkozás, de azt figyelhetjük meg, hogy a "rossz oldalak" sokkal többször linkelik a "jó oldalakat", mint fordítva.
hirdetes
Megfigyelhetõ az is, hogy az minél több linket adnak hozzá az emberek egy oldalhoz, annál kevesebb figyelmet fordítanak azok tartalmának ellenõrzésére.


A TrustRank alkalmazásaA TrustRank-elv publikálás óta ezt a technikát valószínûleg több keresõmotor is alkalmazza. Ezért is hasznos, ha megfogadjuk azt a jól ismert tanácsot, miszerint lehetõleg ne adjuk hozzá oldalainkat rossz hírû linkfarmok adatbázisaihoz.

Honlapkészítés és online PR internet marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap! Kérd ajánlatunkat itt!

 

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

auditcsoport

egy, vagy több auditor , aki auditot végez 1. MEGJEGYZÉS: Az... Tovább

hiba

egy szándék szerinti, vagy elõírt használattal kapcsolatos követelmény nem... Tovább

Tovább a lexikonra