notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nélklözhetetlen tulajsondágok az üzleti életben, amik meghatározzák a sikert: Fejleszd őket a koronavírus alatt!

hirdetes

Elengedhetetlen tulajdonságok az üzleti életben, amiket a Covid-19 alatt fejleszthetsz

CZs
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Bizonyos emberek sikeresek lesznek, mások nem. Bizonyos emberek rendelkeznek bizonyos tulajdonságokkal, mások nem. Van, aki igyekszik fejleszteni ezeken a jellemvonásokon, mások egyáltalán nem foglalkoznak velük. Ők azok, akik gyakorlatilag azt várják, hogy bármilyen igyekezet nélkül ölükbe hulljon a siker, és ők azok, akiknek erre a lehető legkevesebb esélyük van.

Tulajdonságok az üzleti életben

Tanulás és önfejlesztés a koronavírus alatt

A Covid-19 okozta felfordulás egyik legfurcsább sajátossága és ellentmondása a rengeteg szabadidő, amivel gazdagodtunk és a lehetőségek rohamos csökkenése, amelyre ezt a rengeteg szabadidőt felhasználhatjuk. Sokan igyekszünk a lehető legtöbb időt otthon tölteni (#maradjotthon te is), amiről nyilvánvalóan hiba lenne azt mondani, hogy gyerekjáték. Sokunkat éppen ugyanúgy ellep a munka, mint békeidőben, ráadásul lássuk be, nem könnyű gondoskodni a család összes otthon tartózkodó tagjáról és a háztartásról egy időben. Gyakran egy picit a fejünkre nő ez a bizonytalan helyzet, és talán nem is látjuk a kiutat.

Éppen ezért kell olyan elfoglaltságokat keresnünk, amik nem csak keretet adnak a napunknak, de egyfajta célt is, és amik segítenek a jövőbe tekinteni, méghozzá lehetőleg pozitívan. Miért ne kezdhetnénk el ebben az időszakban fejleszteni azokat a tulajdonságokat és erényeket, amelyek nagyon is szükségesek ahhoz, hogy sikert érjünk el az üzleti életben? Lássuk, min érdemes dolgoznod a koronavírus idején!

Önbizalom

Sokan azért buknak el idejekorán valamilyen üzleti szituációban, mert egyszerűen nincs elég önbizalmuk. Vagy nem képesek érvényesíteni az ötletüket, vagy egyszerűen nem is találják azt annyira jónak, hogy méltó legyen egy bejelentésre, hiszen kételkednek magukban. Vagy éppen elvállalnak mindenféle felesleges feladatot, mert úgy gondolják, nem bírnának el ennél nagyobb felelősséggel. Az önbizalom kiválóan fejelszthető különféle technikák és könyvek segítségével, amiket most felkutathatsz, és elkezdheted a gyakorlásukat.

hirdetes

Türelem

Erra maga a koronavírus is megtanít, legalábbis úgy tűnik, hogy nagyon igyekszik. A türelem szintén elengedhetetlen az üzleti életben, a türelem hiánya meggondolatlan, sikertelen döntésekhez, majd teljes bukáshoz vezethet. Türelmesnek kell lenned, hogy képes legyél a csapatmunkára, hogy tudd támogatni a kollégáidat, tehát türelem szükséges egyszerűen csak a jó munkahelyi légkör megteremtéséhez is. Türelem nélkül felőrölhet a stressz.

hirdetes

Kitartás

Szerencsére a Covid-19 okozta helyzetek a kitartásunkat is bőven megtornáztatják, de nem is baj, hiszen kitartás nélkül lehúzhatod a rolót. Ha nem vagy képes kitartóan dolgozni valamin, akár hosszú időn át is, ha nem vagy képes kitartóan újra és újra próbálni és az ezredik potenciális utat is bejárni, hogy elérd a célod. Kitartás nélkül nincs siker, ezt nem is szeretnénk tovább ragozni.

Tisztelet

Tisztelned kell a munkatársaidat, tisztelned kell a munkádat, és ami a legfontosabb, tisztelned kell önmagadat is. Ez szorosan összefügg az önbizalom fejlesztésével is. Tisztelt a tapasztalatot, és tanulj azoktól a kollégáidtól és feletteseidtől, akik előtted járnak.

Célkitűzések

Ha nincsenek céljaid, mégis hogyan jutnál egyről a kettőre? Hogyan érnél el bármit is, ha nincsenek egzakt, pontosan meghatározott, határidővel rendelkező céljaid? Ha szeretnél egy jobb, motiválóbb munkahelyen dolgozni, az nem cél. Ha egy éven belül szeretnél egy olyan munkahelyet találni, ahol X és Y feladatokon dolgozhatsz, ahol támogató munkakörnyezetben dolgozhatsz és X összeggel jobban keresel a jelenlegi munkahelyednél, az már cél. Igyekezz minden hetedhez kitűzni valamilyen célt, és próbáld meg elérni azt. Legyen az az, hogy a héten háromszor is sportolsz fél óránál többet, vagy az, hogy három dolgot megteszel azért, hogy végre elindíthasd saját vállalkozásodat. A lényeg, hogy dolgozz azon, amit el akarsz érni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

metrológiai feladatkör

a mérés szabályozási rendszerének meghatározásával és bevezetésével kapcsolatos... Tovább

minõségpolitika

egy szervezetnek a minõségre vonatkozóan a felsõ vezetõség által hivatalosan... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Hírek