notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Jövõre 12,6 milliárd forint turizmusfejlesztésre

hirdetes

Jövõre 12,6 milliárd forint turizmusfejlesztésre

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Áthúzódó kifizetésekre, a mûködõ mûemlék fürdõk felújítására, valamint az új kongresszusi központ építésének elkezdésére 4,5 milliárd forint áll a Magyar Turizmus Rt. rendelkezésére a következõ évi költségvetésben. Uniós és egyéb forrásokkal összesen 20 milliárd forint jut jövõre a turizmus fejlesztésére. 

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

A jövõ évi költségvetés szerint a turisztikai fejlesztéseket szolgáló turisztikai célelõirányzat kerete 12,6 milliárd forint - jelentette be Pál Béla turisztikai államtitkár csütörtökön. Az államtitkár ismertetése szerint ebbõl a Magyar Turizmus Rt. tervezett költségvetése 4,5 milliárd forint. A célelõirányzatból finanszírozzák majd a mûködõ mûemlék fürdõk fejlesztését, az 5000 fõs kongresszusi központ megépítésének megkezdését, valamint a korábbi évekrõl áthúzódó kifizetéseket. Az európai uniós és egyéb infrastrukturális fejlesztési forrásokkal együtt a turizmusra összesen mintegy 20 milliárd forint jut 2006-ban. 

hirdetes
A Magyar Turizmus Rt. az idén mintegy 5 milliárd forintból gazdálkodik. Az államtitkár szavai szerint az idei év elsõ kilenc hónapjában elért forgalombõvülés a Magyar Turizmus Rt. mûködése mellett a korábbi és a jelenlegi kormány turizmusfejlesztési döntéseinek is köszönhetõ. Az ágazatból származó bevétel éves szinten 3,5-4 milliárd euró - tette hozzá. Pál Béla úgy fogalmazott, "a turizmusban az összefogásnak van szerepe és nem a számháborúnak". 
Javul a turisztikai vállalkozások versenyhelyzete 
A jövõ évi adóváltozásokkal kapcsolatban az államtitkár elmondta: a turisztikai vállalkozások versenyhelyzetét is javítja, hogy a 25 százalékos áfakulcs jövõre 20 százalékra csökken, emellett mérséklõdik, 2006. november elsejétõl pedig meg is szûnik a tételes egészségügyi hozzájárulás, a társasági adó 5 millió forint nyereségig 16 százalékról 10 százalékra esik, valamint az, hogy az iparûzési adó leírhatóvá válik a társasági adóalapból. 
hirdetes
Pál Béla emlékeztetett arra is, hogy a falusi turizmus adómentességének felsõ határa 800 ezer forintra nõ, és emelkedik a természetbeni juttatások közé tartozó reprezentációs költség adómentes értékhatára is a bevétel 0,5 százalékáról 1 százalékra. 

ISO 9001, ISO 14001 ISO 17799 rendszerkiépítéshez, honlapkészítésre állami támogatás segítségével kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

nemzetközi marketing

A külföldi piacokon végzett marketingtevékenység, ahol a vállalat differenciált vagy... Tovább

szervezet

munkatársak csoportja és feltételrendszer, a felelõsségi körök, a hatáskörök és a... Tovább

Tovább a lexikonra