notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Feltörték a Twittert

hirdetes

Feltörték a Twittert

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ismeretlen tettesek módosították a mikroblog portál nyitóoldalát, az akciót egy ismeretlen iráni szervezet vállalta magára.

Feltörték a Twittert

Egy iráni szervezet feltörte a Twittert

Magyar idő szerint hajnal 7 környékén feltörték a Twitter blogszolgáltató rendszerét, és a hekkerek a nyitóoldalon egy üzenetet helyeztek el. Ebben az áll, hogy az iráni kiberhadseregnek köszönhető a rendszer leállása.

Ezzel egy időben más, kevésbé ismert amerikai portálokon is megjelent ugyanez az üzenet. A Twitter nem éppen a biztonságáról híres, a szolgáltatónak korábban is voltak problémái. Két hónappal ezelőtt a rosszul beállított szervereken fontos adatokat lehetett elérni a belső hálózat működéséről, ezelőtt pedig egy adminisztrátori interfészen "jelszó" volt a belépési jelszó, ami elég amatőr hiba.

hirdetes

Egyelőre nem tudni, hogy a támadók milyen adatokhoz fértek hozzá. Néhány szakértő azt javasolja a felhasználóknak, hogy ha a Twitteren használt jelszavukat máshol is használják, akkor a többi portálon inkább változtassák meg a jelszavukat.

Az sem biztos, hogy valóban iráni hekkerek állnak a támadás mögött. Hasonló csoportok támadták az USA-t az iráni választások során. A Twitter kiválthatott ellenszenvet bizonyos csoportokban, mert a mikroblog szolgáltatás az iráni ellenzék egyik legfontosabb kommunikációs eszköze volt [3] a tüntetéseik idején.

A Twitter azóta helyreállt, és a cég szakértői vizsgálják a támadás eredetét.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

felsõ vezetõség

személy vagy személyek olyan csoportja, aki vagy amely a szervezetet a legfelsõ szinten... Tovább

javítás

tevékenység egy nem megfelelõ terméken, hogy azt a szándék szerinti használatra... Tovább

Tovább a lexikonra