notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Újra bizonyított: életet mentett az Apple Watch

hirdetes

Újra bizonyított: életet mentett az Apple Watch

ich.hu
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Egymás után érkeznek a hírek arról, hogy mennyire hasznos az Apple újgenerációs okosórája. Elsősorban azokról a funkcióiról van szó, amelyek adott esetben akár életet is menthetnek.

Újra bizonyított: életet mentett az Apple Watch

Több hasznos, életmentőnek is nevezhető funkciót épített az Apple újgenerációs okosórájába (Apple Watch Series 4). Az Egyesült Államokban december óta elérhető EKG-funkció sikerrel jelzett egy akár halálossá is válható szívrendellenességet, és nemrégiben hasonlóan hasznosnak bizonyult az óra elesésérzékelője.


A 9to5Mac beszámolója szerint egy 67 éves norvég férfi köszönheti az életét az elesésérzékelőnek. A férfi az éjszaka közepén ment ki a fürdőszobába (csuklóján az Apple órával), ahol valószínűleg rosszul lett, elesett és elájult. Mivel nem jelezte az órának, hogy nincsen gond, az eszköz azonnal riasztást adott. A mentők így megtalálták, ellátták és kórházba vitték a véres és eszméletlen férfit.


Az elesésérzékelő alapból nincsen bekapcsolva az Apple Watchon, kivéve, ha az óra viselője elmúlt 65 éves (és ezt be is állította az órán vagy a Health alkalmazásban). Amennyiben fiatalabbak is hasznosnak ítélik ezt a funkciót, a My Watch Tab menüben, az Emergency SOS-nél kapcsolhatják be.

hirdetes

Az Apple új generációs okosórájának egyik legizgalmasabb funkciója az elesés-érzékelő. Van, akinél ez alapból be van kapcsolva, de van, akinél nem. Cikkünkből kiderül, mi alapján válogat az óra.


hirdetes
Az eszköz sok érdekes funkciót kínál, például azt, hogy a benne lévő fejlett giroszkópnak köszönhetően érzékeli, ha a viselője elesik, és akár vészhívást is indít, de ezt csak a felhasználó reagálása után teszi meg.


Mindez nagyon jól hangzik, azonban tudni kell, hogy ez a funkció nem működik magától, előzetes engedély nélkül, illetve csak bizonyos esetekben automatikus. Akkor nem kell engedélyezni, ha a felhasználó megadta korábban az életkorát az Apple Watchon vagy a Health alkalmazásban, és ebből kiderül, hogy 65 évesnél idősebb.
A fiatalabbaknak, amennyiben használni szeretnék, be kell állítaniuk ezt a funkciót a My Watch Tab menüben az Emergency SOS-nél. Az Apple egyébként arra is figyelmeztet, hogy az óra nem mindig ismeri fel az esést, és a fizikailag aktív személyeknél téves riasztást is adhat, ha az óra viselője komoly helyzetváltoztatásokkal kísért mozgásokat végez.

Háromféleképpen lehet válaszolni: tudatni lehet az órával, hogy téves riasztásról van szó, de persze azt is, hogy jól van, aki elesett, illetve segélyhívást is lehet kérni. Ha valaki egy percig nem reagál, és mozdulatlan marad, az óra elindítja a riasztást.

Forrás: HVG.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

seo

Mit is jelent a SEO rövidítés?  A keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization,... Tovább

környezeti teljesítmény

környezeti teljesítmény Egy szervezet irányításának mérhető eredményei, a környezeti... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Technológia Tudomány