notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

10 üzleti tipp éttermeknek a látványos sikerekért: ezeket az üzleti tippeket neked is jó tudnod, ha éttermed van

hirdetes

10 üzleti tipp éttermeknek a látványos sikerekért

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Az étterem biznisz nem egyszerű vállalkozás, hiszen az ember szinte mindenütt óriási versenyre számíthat mind az újonnan felbukkanó, mind pedig a régi, stabil tekintéllyel rendelkező éttermektől. Ha újdonsült étteremtulajdonosként szeretnél sikeres üzletet folytatni, akkor felkészülten kell belevágnod ebbe a vállalkozásba. Meg kell ismerkednek a piac helyzetével, célközönségeddel, versenytársaiddal és általánosságban azzal a területtel, ahol meg szeretnéd nyitni első éttermedet, vagy egy lánc követező tagját.

10 üzleti tipp étterem vezetéséhez

Sok étteremtulajdonos szerint elég csupán kiváló minőségű fogásokat felszolgálni ahhoz, hogy egy étterem igazán sikeres lehessen. Ez azonban önmagában nem elegendő, hiszen az emberek nem csak az ételekért járnak ilyen helyekre, hanem azért is, hogy jól érezzék magukat ismerőseikkel, szeretteikkel vagy éppen üzleti partnereikkel. Tudatnod kell tehát az emberekkel, hogy miért éppen a te éttermedbe érdemes ellátogatniuk a többi alternatíva helyett.

A következőkben felsorolunk néhány üzleti tippet, amelyekkel életben tarthatod éttermedet ebben az óriási versenyben!

1.  Legyen egy jó koncepciód és szerezz hozzá egy főszakácsot

Éttermed koncepciójának kiválasztásához tisztában kell lenned azzal, hogy az adott területen minek lenne közönsége. Egy módosabb környéken sikere lehet egy luxus, előkelő étteremnek, míg egy szerényebb helyen egy egyszerűbb gyorsétterem is jól teljesíthet. Ha ismered célközönségedet, akkor sokkal egyszerűbben választhatsz koncepciót éttermednek.

Ez alapján könnyebb lesz főszakácsot találni éttermedbe. A séfek olyanok, mint a filmcsillagok: ahogy az ember gyakran azért ül be egy filmre a moziba, mert egy kedvenc színésze játszik benne – éppen úgy, ahogy sokan egy közkedvelt séf miatt keresnek fel egy éttermet.

hirdetes

2. Mindig legyen kéznél elegendő pénzügyi tartalékod

Mindenképpen benne van a pakliban, hogy éttermed nem lesz azonnal a legnépszerűbb, legforgalmasabb a környéken, de még a felkapott étkezdéknek is vannak lassabb időszakaik. Sok újdonsült étteremtulajdonos ilyenkor adja fel, mert nem képes finanszírozni étterme fenntartását.

Érdemes tehát úgy összeállítanod éttermed költségvetését (még mielőtt egyáltalán megvásárolnál vagy kibérelnél egy helyet), hogy számolj az ilyen időszakokkal is. Ehhez rakj félre magadnak vésztartalékokat, hogy több hónapra előre bebiztosíthasd éttermedet pénzügyileg.

Habár ez sok mindentől függ, egy friss étterem nagyjából 8-9 hónap alatt hozza kezdeti költségeit. Szóval érdemes legalább ennyi időre előre tervezni pénzügyileg, ha nem szeretnéd idő előtt lehúzni a rolót.

Egy másik gyakori csapda, amibe sok friss étteremtulajdonos belefut, hogy félreértik éttermük kezdeti forgalmát. Meglehet, nyitás után nem sokkal sok új érdeklődő tér be éttermedbe, de egyáltalán nem biztos, hogy ugyan ekkora forgalomra számíthatsz majd. Lesznek, akiknek megtetszik a hely, míg mások inkább máshol költik el a pénzüket. Hagyj időt, hogy stabilizálódjon az üzlet!

hirdetes

3. Tervezz egy jó logót

Minden jó étteremnek van egy emlékezetes, jellegzetes logója, amit száz másik közül is felismernek az emberek. Fontos, hogy te is tervezz egyet magadnak – vagy felkérj valakit, hogy tervezze meg neked – hiszen ez a logó szimbolizálja majd éttermedet a különféle plakátokon, újságcikkekben, névjegykártyákon, az interneten és minden egyéb helyen is.

Logódnak nem csak egyedinek kell lennie, hanem annak a stílusnak is meg kell jelennie benne, amire vendégeid számíthatnak, amikor betérnek hozzád. Igyekezz kerülni a sablonos designelemeket (séfsapka, tányérok, stb.) és alkoss valami olyat, ami tényleg éttermedet jelképezi.
 

További üzleti tippekért lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

feljegyzés

dokumentum , amely rögzíti az elért eredményeket vagy bizonyítja tevékenységek... Tovább

metrológiai megerõsítés

olyan mûveletek összessége, amelyek annak biztosításához szükségesek, hogy egy... Tovább

Tovább a lexikonra
Gasztronómia Gazdaság