notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Üzleti terv készítése, mire ügyeljünk, milyen lépésekbol áll?

hirdetes

Üzleti terv készítése, mire ügyeljünk, milyen lépésekbol áll?

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A vállalkozások fejlesztéséhez gyakran szükség van befektetok, vagy bankok anyagi és pénzügyi támogatására. Csak úgy lehet forrásokat, támogatásokat szerezni, ha a cég bebizonyítja, hogy a projekt, amit meg akar valósítani üzletileg és pénzügyileg átgondolt. A következo cikkben néhány sarkalatos pontra szeretnénk felhívni a figyelmet, amire figyelni kell üzleti terv elkészítésekor és az adatok összeállítása közben.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Üzleti terv készítése, mire ügyeljünk, milyen lépésekbol áll?

Az üzleti terv célja a projekt megvalósításának és fenntartásának a pénzügyi elokészítése a megtérülés, kockázatok, ütemezések figyelembevételével.

Pénzügyi terv

Aki pénzügyi tervet kér arra kíváncsi, hogy a projekt megvalósító által felvázolt projekt milyen kockázatokkal és veszélyekkel rendelkezik és ezek kiküszöbölése érdekében mit tett vagy tesz a partner. Ennek megfelelõen nem célszerû még a nyilvánvalóan kockázatmentes projekt esetében kockázat mentességre hivatkozni, mivel ez a projekt gondos elõkészítését kérddõjelezi meg. A kockázatok vizsgálatához vizsgálni kell a külso és belsõ okokat és tényezoket egyaránt. Tudni kell, hogy mik az erõsségek és gyengeségek, amikkel számolni és figyelembe kell venni.

hirdetes

Reális megtérülés

Nagyon fontos a projekt átgondolásánál a reális megtérülés bemutatása. Ez azt jelenti, hogy a befektetõ egy gyors megtérülésre számít, de ha megtérülés rövid idõ alatt valósul meg akkor a befektetõ a valótlan adatokat fogja keresni.

A cég aki üzleti tervet készít készüljön fel arra, hogy nem csak a projektre kíváncsi a befektetõ, hanem a korábbi gazdasági tevékenységeket is szeretné áttekinteni azért, hogy lássa a partner milyen múlttal és eredményekkel rendelkezik. Mérlegre és eredmény kimutatásra lesz szükség, aminek megfelelõ gazdálkodást kell mutatnia. Tehát nem lehet mínuszos az eredmény és a törzstoke.

Sikeres projekt

A sikeres projekthez szükség van projekt irányító és felügyelõ személyekre is, ami a sikeres projekt záloga. A projekt felelõsöktõl szükség van önéletrajzra, ami bemutatja a projektbe töltött feladathoz szükséges szakmai kompetenciát.

hirdetes

Ütemterv

Minden projekthez szükség van ütemtervre is, amit a megvalósításhoz szükséges mérföldkövekre kell bontani. Az ütemtervhez szükség van pénzügyi ütemekre is, ami a szükséges pénzügyi források ütemezett lehívásához szükséges. A befektetõ azt akarja látni, hogy a folyósított pénzforrásra milyen ütemben és elosztásban lesz szükség.

Mindezeket az alap gondolatokat figyelembe véve célszerû szakember segítségét kérni üzleti terv készítéséhez, aki az adatokat átvizsgálja és rendszerezi a befektetõ igényeinek megfelelõen.

Honlapkészítés online marketing tanácsadó segítéségvel? A hatékony honlapkészítés titka az online marketing tanácsadás alapján készülõ honlap!

Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás:

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

minõségterv

dokumentum , amely elõírja, hogy kinek, mikor, milyen eljárásokat és ezekhez milyen... Tovább

Affinitás marketing

Olyan marketing szemléletmód, amely a felhasználók azon csoportjára koncentrál, akik... Tovább

Tovább a lexikonra