notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Változik a Facebook algoritmusa - így kerülnek ki ezentúl a hírek a hírfolyamodba!

hirdetes

Változik a Facebook algoritmusa - így kerülnek ki ezentúl a hírek a hírfolyamodba!

Máté Balázs
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Úgy tűnik, a közösségi média óriás továbbra is finomítgatja szuper-titkos algoritmusát, amelyben azt határozza meg, mi minden kerüljön ki hírfolyamodba. Nézd meg, mire számíthatsz.

Facebook algoritmus, hírfolyam

„Barátságosabb” hírfolyam


Az első – és talán leglátványosabb – frissítés célja, hogy kiegyensúlyozza az organikus és a fizetett megjelenéseket az oldalak esetében. Másrészt természetesen az sem utolsó cél, hogy a Facebook a felhasználói élmény javítása végett azt szeretné elérni, hogy az egyéni hírfolyamokban sokkal inkább a barátok, ismerősök állapotfrissítéseit lássuk, sem mint az oldalakét. Ez persze ismét azt jelenti, hogy az oldalak számára az emberek elérése nehezebbé válik majd.
Innentől kezdve tehát személyes oldaladon sokkal inkább a hozzád közel álló barátok (akikkel sűrűbben vagy interakcióban) híreit látod majd.

hirdetes
 

Az interakciók kevésbé kerülnek ki a hírfolyamba


Az előzővel párhuzamosan úgy tűnik a hozzászólások, megosztások és kedvelések (az interakciók) kevésbé kerülnek majd ki a hírfolyamba. Az utóbbi időben sűrűn találkozhattál ezzel. Amikor egy ismerősöd valamihez hozzászólt, az a te hírfolyamodon is megjelent. Ezt a tendenciát most visszaszorítja a Facebook, ami szintén az elérések csökkenéséhez vezet majd.
 

Több hír is érkezhet egy oldaltól, ismerőstől


Végre valami jó hír is: az előzőek alapján sokkal szigorúbb lett a szabály, hogy mely oldal kerülhet ki egy felhasználó hírvonalára. Eddig az algoritmus arra is ügyelt, hogy egy adott oldalnak csak kis számú posztja jelenhessen meg a felhasználó idővonalán – tehát hiába kedveltél egy oldalt, aki negyed óránként posztolt, csak bizonyos számú hírt láthattál belőle. Mostantól ez a szabály egy kicsit többet enged majd: ez továbbra sem jelenti azt, hogy az adott oldalak minden egyes posztja megjelenik a hírfolyamban, de valamivel több, mint eddig.

hirdetes

Forrás: www.matebalazs.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

metrológiai jellemzõ

olyan megkülönböztetõ tulajdonság, amely befolyásolhatja a mérés eredményeit ... Tovább

eljárás

egy tevékenység vagy egy folyamat elvégzésének elõírt módja 1.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek