Változott a Szép-kártya rendelet

Idén a Szép-kártya rendelet is változott

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló korábbi kormányrendelet módosításra került, amely 2019. január elsejétől érvénybe is lépett. Részletek a cikkben. 

Szép-kártya

Az új évben a felszámítandó jutalék maximális mértéke 3,6 százalék + áfa összegre növekszik a szolgáltató részére, azonban a minimum 12 forintos jutalékmérték változatlan marad. 

 

A Szép-kártya kibocsátónak ezentúl a szolgáltatóktól kapott jutalék ötven százalékát a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány részére ajánlja fel a módosított kormányrendelet szerint. Az alapítványnak ezt a bejött összeget a Szép-kártyával, és azzal összefüggő tevékenységek költségeire fordítja. 

 

A változásokról a három kibocsátó bank tájékoztatást küldött, illetve a módosításokat az Általános Szerződési Feltételeken is átvezették, ezeket pedig weboldalukon publikálták. 

hirdetes

 

A rendelet módosításai és a Szép-kártya kedvező béren kívüli juttatás adózási rendszere miatt, várhatóan a forgalom jelentős növekedésére lehet számítani. Főleg, mivel ez Magyarországon jelenleg ez az egyetlen kedvezően adózó béren kívüli juttatás. A jutalék ötven százalékában ezentúl részesülő Magyar Turisztikai Szövetség egyik alapító tagja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége is, amely azt jelenti, hogy ők is részesülnek a jutalékokból. Az összeget főleg szakmai képzésekre és belföldi turisztikai marketingre fogják fordítani, információk szerint. 

 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Egyre többet költ és vásárol a magyar lakosság

2019-02-14

Egyre többet költ és vásárol a magyar lakosság

Jelentősen emelkedett a lakossági fogyasztás az elmúlt évben. Egy felmérés alapján a mintegy 18 ezer kiskereskedelmi egységben mintegy 2300 milliárd forint volt az éves forgalom. A gyártói és a diszkontáruházak a legnépszerűbbek.

Nagyon megijedtek a svédek, kongatják a vészharangot, mert 78 centivel nőhet a tengerszint

2019-02-18

Nagyon megijedtek a svédek, kongatják a vészharangot, mert 78 centivel nőhet...

Terveket szőnek svédországi települések a klímaváltozás okozta tengerszint-emelkedés következményeinek kivédésére – jelentette az SVT svéd köztévé. Egyre valószínűbb, hogy felhúznak egy 21 kilométer hosszú védművet is. Valahol már nem hajlandók biztosítást sem kötni vonatkozó káresetekre.

Az utolsó utáni pillanatban talán megmenekülhet a Földön már csak két példányban élő orrszarvú

2019-02-18

Az utolsó utáni pillanatban talán megmenekülhet a Földön már csak két...

Az orrszarvú-lombikprogram tökéletesítésén dolgoznak kutatók, akik nem adják fel a reményt, hogy megmentsék az északi szélesszájú orrszarvút a kihalástól. Már csupán két ilyen állat él a Földön, mindkettő nőstény és nem lehetnek utódaik.

Érdekes eredményeket hozott a NASA páratlan ikerkutatása

2019-02-18

Érdekes eredményeket hozott a NASA páratlan ikerkutatása

Magas szintű készültségben volt Scott Kelly amerikai űrhajós immunrendszere és megváltozott egyes génjeinek aktivitása a Földön maradt ikertestvéréhez képest, amikor az amerikai űrhajós 2015 és 2016 márciusa között majdnem egy évet dolgozott a Nemzetközi Űrállomáson – jelentették be kutatók.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
Belföld Gazdaság Hírek

Szótár

környezeti tényező

környezeti tényező Valamely szervezet  tevékenységének, termékeinek vagy... Tovább

termék

egy folyamat eredménye 1. MEGJEGYZÉS: Négy általános... Tovább

Tovább a lexikonra