notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

A társadalom jobban elutasítja a vegánokat, mint a drogosokat: ezért gyűlöli a társadalom a vegánokat

Nagyobb ellenségeink a vegánok, mint a kábítószerfüggők! De miért?

VN
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kutatások kimutatták, hogy a vegánokat a társadalom jobban elítéli, mint a drogfüggőket! De vajon milyen okok állhatnak e mögött? Pszichológusok próbáltak magyarázatot találni a megdöbbentő jelenségre. 

Miért nagyobb ellenségeink a vegánok, mint a drogosok

Kik is azok a vegánok?

Először is tisztázzuk, hogy kik is azok a vegánok, és mit is jelent pontosan a vegán lét! Sokan azt gondolják, hogy a vegánok egyszerűen csak nem esznek húst, pedig ez nem így van. A vegán életforma, ugyanis ez már az, nemcsak egy étkezési szokás, jóval több ennél. Vegánnak lenni egyet jelent az állatok kizsákmányolásának és kihasználásának minden formájának elutasításával. Tehát a vegetáriánusokkal ellentétben nem csak húst, hanem semmilyen állati eredetű terméket nem esznek, illetve nem használnak, azaz sem tejtermékeket, sem tojást, sem mézet nem fogyasztanak.

hirdetes

 

Enni húst, vagy nem enni húst? Ezt itt a kérdés!

Ahogy a vegán életvitel egyre népszerűbb, és egyre több követője akad, úgy nő az ellenszenv is. Ha egy vegán ellenzőt megkérdeznél, miért gyűlöli annyira a vegánokat, valószínűleg az alábbi válaszok valamelyikét kapnád:
•    Mert képmutatóak: ha nem az állatokat gyilkolják meg, akkor a növényeket. Bele sem gondolnak, hogy például egy avokádó előállításának milyen terhei vannak a környezetre (egy kiló avokádó előállításához 125 liter vízre van szükség), vagy hogy mennyi egeret ölnek meg egy szántóföld betakarításakor.

hirdetes
•    Mert túl mániákusak, és magamutogatóak. Ahogy egy vicc mondaná: “Hogyan ismered fel a vegánokat egy vacsorán? Ne aggódj, szólni fognak!”
•    Nem következetesek, akkor ennyierővel ne használjanak tömegközlekedési eszközöket, autókat, mert azok több tucat bogár halálához vezetnek.

 

Pedig a valódi okot ennél sokkal mélyebben kell keresni! Lapozz, hogy megtudd, mi is a valódi oka a vegánok elleni ellenszenvnek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 99

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek Ételek Gasztronómia Hírek

Szótár

metrológiai feladatkör

a mérés szabályozási rendszerének meghatározásával és bevezetésével kapcsolatos... Tovább

Magyar Szabványügyi Testület

Az MSZT honlapján internetes Szabványkatalógus áll az olvasók rendelkezésére a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra