notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!
Máté Balázs online marketing asztali

A társadalom jobban elutasítja a vegánokat, mint a drogosokat: ezért gyűlöli a társadalom a vegánokat

Nagyobb ellenségeink a vegánok, mint a kábítószerfüggők! De miért?

VN
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Miért nagyobb ellenségeink a vegánok, mint a drogosok

Miért gyűlöljük a vegánokat?

Alapvetően egy olyan korszakban élünk, ahol egyre több bizonyíték, információ van azzal kapcsolatban, hogy a hús fogyasztás nem feltétlenül jó dolog. Ennek ellenére azonban nem változtatunk a viselkedéseinken, és a hús még mindig fontos szerepet tölt be az étkezésünkben. Pszichológusok szerint erre az a magyarázat, hogy az agyunk védelmezni próbál minket azokkal a problémákkal szemben, amikkel nem akarunk szembenézni.

 

A valódi ok a kognitív disszonancia

A vegánok gyűlöletének valódi oka a kognitív disszonancia, amit a fent leírtak okoznak. A kognitív disszonancia nem más, mint a döntéseink után meghozott furcsa érzés, ami azt sugallja, nem jól cselekedtünk, amire az agy válaszreakcióként megerősítéseket küld, leküzdve ezt az érzést. Ezt érezhetjük akkor, ha például tonhalat eszünk vacsorára, miközben az aranyhalunk az akváriumában lubickol vidáman. Ugye neked is ismerős ez az érzés? Na pont ezért az érzés miatt vannak olyan nagy ellenszenvnek kitéve a vegán harcosok is. 

hirdetes

 

Ahelyett ugyanis, hogy meggyőzésünknek eleget téve nélkülöznénk a húst, és egyéb állati eredetű ételt az étrendünkből, inkább megpróbáljuk legyőzni kételyeinket, és mást hibáztatunk. Ez olyan, mint mikor a brókerek rossz ügyletet kötnek, rendszerint feletteseiket hibáztatják, nem pedig saját döntésiket vonják kétségbe, vagy mikor a túlsúlyos emberek elitélik azokat, akik diétáznak, és ennek köszönhetően vékonyak, ahelyett, hogy ők is hasonlóan cselekednének. A húsevés esetében az agyunk arra késztet minket, hogy magyarázatokat találjunk arra, hogy miért helyes az állatok fogyasztása. Egy ilyen nagyszerű magyarázat az is, hogy a vegánok rosszak, éppen ahogy a túlsúlyosak szemében a vékonyak.

 

Szakemberek szerint minél nagyobb fokú a meggyőződése egy embernek, annál nagyobb ellenállás szükséges az egyensúly visszabillentéséhez. Tehát valaki minél inkább azt gondolja, hogy rosszul cselekszik azzal, hogy húst eszik, annál inkább tanúsít ellenállást a vegánokkal szemben. 

hirdetes

 

Ezért nem hatékonyak a vegán életmódra ösztönző reklámok

Éppen a fent leírtak miatt, az állatok kínzását bemutató vegán hirdetések sem hatékonyak, sőt éppen ellentétes hatást érnek el. Hiszen a húsevők ennek hatására még erősebb késztetést éreznek, hogy ők akkor is húst egyenek, hiszen még inkább próbálják magukat rábeszélni, hogy ez a helyes viselkedés.

 

Szóval, ha legközelebb egy vegán életmódot ellenző személlyel találkozol, tudd, hogy ő a szíve legmélyén egy igazi álltbarát, csak még az út elején tart!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 99

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek Ételek Gasztronómia Hírek

Szótár

védjegyoltalom

Védjegyoltalomban részesülhet minden olyan megjelölés (szó, szóösszetétel, betű, szám,... Tovább

Azbeszt-gumi tömítőlemez

 Azbeszt-gumi tömítőlemez, tömítőanyag (IT lemez): az IT-lemezeket úgy készítik, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra