notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vegetáriánus szalonnát állítottak elő ukrán diákok.

Vegetáriánus szalonna? Létezik!

SzSz

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az északkelet-ukrajnai Szumi megyeszékhely agráregyetemének diákjai vegetáriánusok által fogyasztható szalonnát állítottak elő. No persze, nem olyan, mint az igazi, de elkészítése igen egyszerű. 

Vegetáriánus szalonna

 A Szevodnya című ukrán napilap adta hírül a diákok által előállított “szalonnáról” készült információt. 

 

 

A szalonna az ukránok egyik nemzeti ételének számít, így feladatuknak érezték a vegetáriunus változatának megalkotását. A vega műszalonna elkészítése roppant egyszerű, mivel csak növényi olajból és zselatinból áll. Az ukrán egyetem táplálkozástani tanszékének tanára, Dmitro Bigyuk szerint a vegetáriánus szalonna sokkal egészségesebb, mint az eredeti. Ez a fajta “szalonna” nem tartalmazza az állíti eredetű szalonnában lévő káros anyagokat. Az egyetemi tanár azt is elmondta, hogy többféle zsírtartalmú és ízesítésű szalonnát is el tudnak készíteni. Például sósat, paprikásat, fűszerekkel ízesített, de akár savanyút vagy édes ízűt is. Állítása szerint a megfelelő fűszerezéssel megkülönböztethetetlen íze van az igazi szalonnától. Azért erre kíváncsiak lennénk. Arról nincs információ, hogy vegetáriánus szalonnájukat mikor készülnek piacra dobni, de kíváncsian várjuk az egészséges szalonna megjelenését itthon is. 

hirdetes

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 227

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Hírek Külföld Technológia

Szótár

marketingauditálás

Egy vállalat marketingkörnyezetének, -célkitűzéseinek, -stratégiájának és... Tovább

lead time

A logisztikában az az időintervallum, amely alatt a megrendelés pénzzé tehető. Tovább

Tovább a lexikonra